Αθλητισμός|31.10.2019 22:44

Άρσεναλ: Η απολογία του Γκράνιτ Τσάκα και οι καταγγελίες που σοκάρουν! (pic)

Newsroom

Ο Γκράνιτ Τσάκα έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας μετά την μετωπική με τους φιλάθλους της ομάδας του στο παιχνίδι της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας. Ωστόσο σόκαρε ακόμη περισσότερο το αγγλικό ποδόσφαιρο με την απολογία του και κυρίως με τις καταγγελίες του για τις απίστευτες απειλές που δέχτηκε ο ίδιος και η οικογένειά του. 

Ο 27χρονος Ελβετός αντέδρασε στην αντικατάστασή του στο ματς που έληξε 2-2 στο «Έμιρεϊτς». Εβγαλε τη φανέλα καθώς έμπαινε στη φυσούνα των αποδυτηρίων και προκάλεσε με κινήσεις τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε, να το κάνει με μεγαλύτερη ένταση. Επιπλέον έφυγε από το γήπεδο πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Η Άρσεναλ προσέλαβε σύμβουλο να μιλήσει μαζί του και να τον βοηθήσει ψυχολογικά, καθώς ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ συμπαίκτες του τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του. Τελικά ο Τσάκα με γραπτή δήλωση έδωσε τη δική του απάντηση και αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του, ζήτησε όμως να δώσουν τόπο στην οργή και να προχωρήσουν ενωμένοι. 

Οσα έγραψε ο Τσάκα στο Instagram

«Αφού πήρα λίγο χρόνο για να σκεφτώ τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής, θα ήθελα σπάσω τη σιωπή μου και να δώσω κάποιες εξηγήσεις.

Οι σκηνές που έλαβαν χώρα τη στιγμή της αντικατάστασής μου με επηρέασαν πολύ. Αγαπώ αυτό το σύλλογο και έδινα πάντα το 100% μέσα στο γήπεδο.

Με έχει πληγώσει η έλλειψη κατανόησης από τους φιλάθλους αλλά και οι απειλές στο γήπεδο και στα social media. Ακούστηκαν πράγματα όπως "θα σου σπάσουμε τα πόδια", "θα σκοτώσουμε τη γυναίκα σου", "καρκίνο στην κόρη σου". Ένιωσα αηδιασμένος και η υπομονή μου εξαντλήθηκε την Κυριακή.

Ως συνέπεια ήρθε η δική μου αντίδραση που επέδειξε ασέβεια στους πραγματικούς υποστηρικτές του κλαμπ, στην ίδια την ομάδα και στον εαυτό μου. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και λυπάμαι αν ο κόσμος νομίζει το αντίθετο.

Εύχομαι να επανέλθουμε σε ένα επίπεδο αλληλοσεβασμού και να θυμηθούμε για ποιο λόγο αγαπήσαμε από παιδιά αυτό το παιχνίδι. Ας προχωρήσουμε παρακάτω με καλή διάθεση».

T

Premier LeagueποδόσφαιροΑρσεναλΓκράνιτ Τζάκα