Αθλητισμός|31.10.2019 23:32

Βιεϊρίνια: «Σκέφτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου!» (pic)

Newsroom

Για τις σπουδές παράλληλα με την επαγγελματική καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια στην εκδήλωση «Διπλή καριέρα αθλητών» που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα και ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

«Δυστυχώς, έχω φίλους που κοίταξαν το ποδόσφαιρο και σήμερα δεν έχουν τι να κάνουν. Εγώ έχω «παγώσει» τις σπουδές μου, αλλά θέλω να τις συνεχίσω και είναι κάτι που σκέφτομαι καθημερινά.

Άρχισα το ποδόσφαιρο από τα 7 μου χρόνια, αλλά οι γονείς μου ποτέ δε με άφησαν να εγκαταλείψω τις σπουδές μου. Στα 16 μου όμως άφησα το σπίτι μου και ήταν πιο εύκολο να αφήσω τις σπουδές. Ευτυχώς οι γονείς μου με έβαλαν σε άλλη σχολή.

Στους έξι μήνες που ήμουν εκτός λόγω του τραυματισμού μου σκέφτηκα αρκετά τι θα κάνω όταν τελειώσει η καριέρα μου. Μακάρι αυτή να κρατήσει ακόμη 3-4 χρόνια, αλλά καλό είναι να συνεχίσω τις σπουδές μου. 

Το κακό είναι ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο και δε θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετάΠολλές φορές συζητώ με συναδέλφους και δύο με τρεις στους δέκα δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν μετά το ποδόσφαιρο», σχολίασε ο Βιεϊρίνια.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα σχολίασε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Goal»: «Όταν όλοι οι συμπαίκτες μου πήγαιναν διακοπές, εγώ προσπαθούσα να διαβάσω για να είμαι έτοιμος για τις εξετάσεις. Κι αυτό γιατί από μικρός ήξερα ότι η καριέρα μου δε θα διαρκούσε πάνω από 10 χρόνια και ότι μετά θα ερχόταν μια ολόκληρη ζωή.

Ξεκίνησα το 2000 το ποδόσφαιρο και το 2004 τελείωσα το Πανεπιστήμιο. Σε αυτό το ταξίδι απέκτησα τα δύο πρώτα διπλώματα προπονητικής και παράλληλα, ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήθελα να τα αποκτήσω για να ξέρω τι θέλει ο προπονητής από μένα.

Όταν ήμουν στη Σπόρτινγκ τραυματίστηκα σοβαρά στο γόνατο. Έτσι αναγκάστηκα να διακόψω τη καριέρα μου, αλλά ήδη είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου. Οπότε όταν συνέβη αυτό, ο κ.Κάρλος Φρέιτας μου έδωσε μια δουλειά στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ.

Όταν τον ρώτησα γιατί εμένα μου είπε ότι ήξερε ήδη για τα προπονητικά μου διπλώματα και γνώριζε τον χαρακτήρα και τις αρχές μου».

T

 

ποδόσφαιροΑμπέλ ΦερέιραΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια