Αθλητισμός|01.11.2019 12:09

Ολυμπιακός: Ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος απέναντι στη Μακάμπι-Το πρόγραμμα

Newsroom

Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το σπουδαίο διπλό στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός υποδέχεται (21.30, Novasports1) για την 6η αγωνιστική της Euroleague την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Κέστουτις Κεμζούρα δεν μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια του Κώστα Παπανικολάου, που χτύπησε στο δεξί του γόνατο στο παιχνίδι της Μόσχας και θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα μιας περίπου εβδομάδας. Αντίθετα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει στη διάθεση του τους νεοαποκτηθέντες Γουίλι Ριντ και Τέιλορ Ρότσεστι που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους.

«Η Μακάμπι παίζει καταπληκτικά τον τελευταίο καιρό, πρόκειται για ομάδα που αμύνεται σπουδαία. Βρίσκουν πολλούς πόντους από την άμυνά τους και είναι η κορυφαία ομάδα στα κλεψίματα. Πιέζουν αρκετά τη μπάλα και παίζουν δυνατά», δήλωσε ο Κεμζούρα και πρόσθεσε: «Διαθέτει ποιότητα στη ρακέτα και πρωταγωνιστούν οι Κάσπι και Ουίλμπεκιν. Εμείς είμαστε ήρεμοι μετά τη νίκη στη Μόσχα. Το πιο σημαντικό είναι να είναι όλοι υγιείς, Αισθανόμαστε καλά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Από μεγάλη νίκη προέρχεται και η Μακάμπι, η οποία λίγες ημέρες πριν επικράτησε στο Τελ Αβίβ της Φενερμπαχτσέ με 67-55. Αυτή ήταν το 3ο θετικό αποτέλεσμα για την «ομάδα του λαού».

«Αυτό είναι το πρώτο back to back παιχνίδι της σεζόν, Ο πρώτος μας στόχος είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία σημαντική νίκη. Έπαιξαν με διαφορετικό τρόπο. Κάναμε την ανάλυσή μας και πρέπει να παίξουμε έξυπνα και συγκεντρωμένα», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Το πρόγραμμα (6η αγωνιστική)

Παρασκευή 1/11

19.00 Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports2HD)

19.45 Φενερμπαχτσέ – Ζάλγκιρις(Novasports3HD)

20.00 Βαλένθια – Βιλερμπάν (Novasports4HD)

21.00 Αρμάνι Μιλάνο – Μπαρτσελόνα (Novasports5HD)

21.30 Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβιβ (Novasports1HD)

22.00 Ρεάλ Μαδρίτης – Άλμπα Βερολίνου (Novasports3HD)

22.00 Μπασκόνια – Μπάγερν Μονάχου (Novasports4HD)

Πέμπτη 31/10

Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι 90-78

Παναθηναϊκός – Αναντόλου Εφές 86-70.

EuroleagueΜακάμπι Τελ ΑβίβμπάσκετΟλυμπιακός