Αθλητισμός|01.11.2019 13:52

Η πιο δύσκολη στιγμή του Μαρσέλο: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω...»(vid)

Newsroom

Τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του περιέγραψε στην ιστοσελίδα «The Player's Tribune» ο Μαρσέλο. Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το 2018, παραμονές του μεγάλου τελικού του Champions League στο Κίεβο.

«Όλα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη νύχτα, καθώς δεν μπορούσα ούτε να φάω ούτε να κοιμηθώ... Αισθανόμουν ένα βάρος στο στέρνο... Τεράστια πίεση. Δεν μιλάω για νευρικότητα. Τα νεύρα είναι κάτι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο Μαρσέλο και πρόσθεσε: «Σκεφτόμουν συνέχεια το παιχνίδι... Στο ποδόσφαιρο, είναι λογικό να είσαι αγχωμένος. Δεν με νοιάζει ποιος είσαι και τι είσαι, αν δεν είσαι αγχωμένος πριν από έναν τελικό, δεν είσαι κανονικός άνθρωπος.Το λογικό είναι απλά να προσπαθείς να μη... λερώσεις το σορτσάκι σου από το άγχος!

Καθόμουν στη θέση μου στ' αποδυτήρια και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Σκεφτόμουν: «Ηρέμησε, δέσε τα κορδόνια σου και ηρέμησε...». Ήξερα ότι αν έβγαινα στο γήπεδο τότε όλα θα ήταν καλά, γιατί όταν έχεις τη μπάλα στα πόδια όλα ηρεμούν και δεν απασχολεί τίποτα. Ούτε η τρέλα που επικρατεί γύρω σου. Όταν πάτησα το πόδι μου στο γρασίδι, πάλι δεν μπορούσα να πάρω κανονικές ανάσες. Κάπου εκεί σκέφτηκα “αν είναι να πεθάνω τώρα, να πάει να γαμ…, ας πεθάνω”»!

Σε άλλο σημείο ο Μαρσέλο λέει: «Όταν αποκτήσω πλέον εγγόνια και τους μιλήσω για τις εμπειρίες μου και τα παιχνίδια με τον Κριστιάνο και τον Μέσι, θα μου λένε “αλήθεια τώρα, αυτοί οι δύο πετύχαιναν 50 γκολ κάθε σεζόν; Παππού, δεν είσαι με τα καλά σου, να σε πάμε σε έναν γιατρό, λες ψέματα...”».

T
T

ποδόσφαιροΜαρσέλοChampions LeagueΡεαλ Μαδρίτης