Αθλητισμός|02.11.2019 12:08

Basket League: Ντέρμπι στην Πάτρα, «μάχες» στην Θεσσαλονίκη-Το πρόγραμμα

Newsroom

Συνολικά έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής(2/11) ημέρας για την 6η αγωνιστική της Basket League, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή(3/11) με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Λάρισα και Παναθηναϊκό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ήφαιστο στην Θεσσαλονίκη. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στα … σχοινιά καθώς η εικόνα του από το ξεκίνημα της σεζόν είναι προβληματική. Ο Κώστας Φλεβαράκης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και την θέση του ανέλαβε να αναπληρώσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του στο τεχνικό τιμ Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο Ήφαιστος προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες  κόντρα σε Λαύριο και Προμηθέα και θεωρεί την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι στην Πάτρα ανάμεσα σε Προμηθέα και Περιστέρι, δυο από τις πιο δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Ο Προμηθέας προέρχεται από νίκες κόντρα σε Κολοσσό και Ήφαιστο και μέχρι στιγμής έχει μια ήττα στην Basket League αυτή από τον Παναθηναϊκό. Το Περιστέρι παραμένει αήττητο (ξεκίνησε με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς) και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς ακόμη και στην ήττα του μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τενερίφη έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ηλίας Ζούρος πάντως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών στην διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Άρης καλείται να διεκδικήσει την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο , ενώ η ΑΕΚ μετά την ήττα-σοκ την προηγούμενη αγωνιστική στο Ρέθυμνο αναζητά εναγωνίως το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Πανιώνιο. Η «Ένωση» παραμένει με μία μόλις νίκη στο πρωτάθλημα.

Δυο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ που φέτος επέστρεψαν ξανά στη μεγάλη κατηγορία, ο Ιωνικός Ν.Φ. κι ο Ηρακλής συγκρούονται στο «Σοφία Μπεφόν». Και οι δυο αντίπαλοι έχουν από τρεις νίκες  μέχρι στιγμής.

Τέλος το Λαύριο θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την βαθμολογική του θέση απέναντι στο Ρέθυμνο.

To πρόγραμμα

Σάββατο 2/11(6η αγωνιστική)

15.45 Άρης –Κολοσσός(ΕΡΤ Sports/ΕRT Play 2)

15.45 Ιωνικός Ν.-Ηρακλής(ΕΡΤ Sports/ERT Play 4)

15.45 Λαύριο-Ρέθυμνο(ΕΡΤ Sports/ ERT Play3)

15.45 ΠΑΟΚ-Ήφαιστος(EΡΤ Sports/ERT Play1)

17.00 ΑΕΚ-Πανιώνιος(CosmoteSports 4)

17.45 Προμηθέας-Περιστέρι(EΡΤ Sports)

Κυριακή 3/11

17.45 Λάρισα- Παναθηναϊκός(ΕΡΤ3)

ΠεριστέριΠρομηθέας ΠάτραςΑρηςΉφαιστος ΛήμνουΠΑΟΚBasket League