Αθλητισμός|03.11.2019 22:25

Ανίκητος ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια - Ισοφάρισε στο 100' τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό

Αντώνης Τσακαλέας

Με γκολ στις... καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (2-2), απέφυγε την ήττα από τους «πράσινους», αλλά παράλληλα έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στη κορυφή, με την απόσταση από τον Ολυμπιακό να μένει στους δυο βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός, όντας αλάνθαστος τακτικά, «χτύπησε» τον ΠΑΟΚ με γκολ στο φινάλε του πρώτου και του δεύτερο ημιχρόνου (44' και 87'), και όδευε προς μια μεγάλη νίκη, με τον Κρέσπο να κερδίζει πέναλτι στο 95', το οποίο καταλογίστηκε μέσω VAR στο 99' και εκτελέστηκε εύστοχα από τον Βιεϊρίνια στο 100'.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός μπήκε στη Τούμπα με στόχο αφενός να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, αφετέρου να επιτεθεί. Οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που πηγαίναν συνεχώς πρώτοι στη μπάλα, είχαν τη κατοχή και έψαχναν το τρόπο να φτάσουν στα καρέ του Ζίφκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι κομμένος, με τον Μίσιτς να προσπαθεί μόνος του να συνδέσει τις γραμμές της ομάδας του. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, και συγκεκριμένα στο 44’, ο Ζαχίντ εκμεταλλεύτηκε το χλιαρό γύρισμα της μπάλας του Κρέσπο στον Ζίφκοβιτς, μπήκε ανάμεσά τους, πέρασε τον Ζίβκοβτς και πλάσαρε στη κενή εστία, κάνοντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια να περνάνε αντί του Λημνιού και του Στοχ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις και στο 63’ ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ακπομ να περνάει στη θέση του Αουγκούστο και στο επόμενο λεπτό να χάνει μεγάλη ευκαιρία (απόκρουση Διούδη σε κεφαλιά του Αγγλου).

Στο 66’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1  με συρτό σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής.  Στο 77’ ο Μάτος έπιασε κεφαλιά και είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι μετά από φάουλ του Βιεϊρίνια. Στο 87΄ο Διούδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε προβολή του Ινγκασον και στην αντεπίθεση ο Μακέντα βγήκε μόνος του απέναντι στον Ζίφκοβιτς και πλάσαρε για το 1-2.

Στο 95' ο Κρέσπο ανατράπηκε από τον Κουρμπέλη, με τον διαιτητή Βίντσιτς να μην το βλέπει αλλά να ειδοποιείται από τον VAR και να το καταλογίζει αφού είδε τη φάση στο μόνιτορ, και τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί στην εκτέλεση για το τελικό 2-2.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση του πέναλτι, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να έχουν μεγάλα (αλλά αδικαιολόγητα) παράπονα, τον Γιώργο Δώνη να αποβάλλεται πριν από την εκτέλεση του πέναλτι και τους συνεργάτες του να είναι εριστικοί απέναντι στην κερκίδα.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (65’ Ακπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι

Παναθηναϊκός: Διούδης Ινσούα, Πούγγουρας, Σέκενφελντ, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Ζαχίντ (70’ Περέα), Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Μακέντα.

Super League 1ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚποδόσφαιρο