Αθλητισμός|05.11.2019 21:45

Αποκλεισμός 11 χρόνων στον αρχηγό των οργανωμένων της Βερόνα

Newsroom

Νέες διαστάσεις παίρνει το ρατσιστικό επεισόδιο που καταγράφηκε σε βάρος του Μάριο Μπαλοτέλι στο παιχνίδι της Μπρέσια στην έδρα της Ελλάς Βερόνα.

Η ιταλική ομάδα αποφάσισε να τιμωρήσει με ποινή αποκλεισμού από το γήπεδο της «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», τον επικεφαλής των «ultras» Λούκα Καστελίνι, που σε συνέντευξή του μία μέρα μετά τα γεγονότα δήλωσε πως ο επιθετικός της Μπρέσια «είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα, αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει κανονικός Ιταλός. Το επεισόδιο ήταν μόνο μέσα στο κεφάλι του». Παράλληλα χαρακτήρισε αρκετές φορές «νέγρο» τον 29χρονο γιο μεταναστών από την Γκάνα

«Η Ελλάς Βερόνα ανακοινώνει ότι απαγορεύει στον κ. Λούκα Καστελίνι την είσοδο στα παιχνίδια της έως τις 30 Ιουνίου 2030. Η ποινή θεωρείται ανάλογη με τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπό το φως των κανόνων που ορίζονται στα άρθρα 6 και 7 του Κώδικα Συμπεριφοράς, καθώς οι σκέψεις και τα σχόλιά του ήταν εντελώς αντίθετα με τις ηθικές αρχές και αξίες αυτού του συλλόγου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ παράλληλα η Ελλάς Βερόνα τιμωρήθηκε με κλείσιμο της θύρας των οργανωμένων οπαδών για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τη Φιορεντίνα. 

Ωστόσο την ίδια στιγμή, η πόλη της Βερόνα και ο δήμαρχος είναι έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του Μάριο Μπαλοτέλι, τονίζοντας πως δεν υπήρχε ρατσιστικό επεισόδιο σε βάρος του, αλλά το δημιούργησε ο ίδιος! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, ο δήμαρχος και οι νομικές υπηρεσίες του δήμου θα αναλάβουν ενέργειες εναντίον του ποδοσφαιριστή, επειδή θεωρούν πως «επιτίθεται στη Βερόνα δυσφημώντας της άδικα, καθώς στην προκειμένη περίπτωση, δεν συνέβη τίποτα». Η πρόταση θα αποσταλεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάς Βερόνα, καθώς υπάρχει κοινή πεποίθηση πως ο Μπαλοτέλι δεν κακοποιήθηκε ρατσιστικά.

Ο ιταλός επιθετικός με δήλωση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είχε ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για τη συμπαράσταση που έδειξαν και για όλα τα μηνύματα που έλαβα από τους οπαδούς όλης της χώρας», έγραψε.

ρατσισμόςΜάριο ΜπαλοτέλιποδόσφαιροΕλλάς Βερόναοπαδοί