Αθλητισμός|07.11.2019 12:47

Champions League: Με δεξί μπακ για τερματοφύλακα η Σίτι, «τρελό» ματς στο Ζάγκρεμπ

Αντώνης Τσακαλέας

Η νίκη της Τότεναμ στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, μετά την επικράτηση της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού στο Μόναχο, φέρνει τους «Πετεινούς» ένα βήμα από τη πρόκριση στους «16» του Champions League και τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν για «τελικό» τρίτης θέσης με τον Ερυθρό Αστέρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», την τελευταία αγωνιστική.

Οι φιναλίστ του περσινού Champions League επικράτησαν με 0-4 του Ερυθρού Αστέρα, με τον Σον να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής όχι μόνο λόγω των γκολ που πέτυχε αλλά της κίνησής του στο πρώτο που σημείωσε. Ο Νοτιοκορεάτης δεν πανηγύρισε το τέρμα του, αλλά στράφηκε προς τη κάμερα και έκανε κίνηση συγνώμης με αποδέκτη τον Γκόμεζ της Εβερτον. Ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά σε φάση στην οποία ενεπλάκη ο Σον (χωρίς να είναι εκείνος που τον τραυμάτισε) όμως έχει φανεί από την περασμένη Κυριακή (3/11) πως επηρεάστηκε αρκετά από τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της Εβερτον.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, στο 1ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε... μια μπουκιά την Γαλατάσαραϊ, πετυχαίνοντας 3 γκολ στα πρώτα 15 λεπτά (για να ακολουθήσουν άλλα τρια ως το φινάλε) ενώ η Παρί πήρε τη νίκη - πρόκριση επί της Μπριζ.

Στον 3ο όμιλο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ βρίσκονταν μια ανάσα πριν από ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης επί της Σαχτάρ, καθώς προηγήθηκε στο 90' με 3-1, όμως οι Ουκρανοί βρήκαν δυο γκολ και ισοφάρισαν για το τελικό 3-3. Στη τελευταία φάση του αγώνα, η Σαχτάρ κέρδισε πέναλτι, ο διαιτητής το έλεγξε στο VAR, διαπίστωσε πως δεν υπάρχει παράβαση στη φάση που την υπέδειξε όπως είδε παράβαση στην εξέλιξη αυτής, και έδωσε άλλο πέναλτι, που μετατράπηκε σε γκολ.

Την ίδια ώρα, στη Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, γινόταν... και εκεί πράγματα και θαύματα. Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε νωρίς της Αταλάντα και έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα έγινε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Εντερσον να δίνει τη θέση του στον Μπράβο, και τον τελευταίο να αποβάλλεται με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να επιστρατεύει τον (δεξί μπακ) Κάιλ Ουόκερ από τον πάγκο και να του δίνει γάντια, με τον Αγγλο διεθνή να κρατά ανέπαφη την εστία του και τη Σίτι να κρατά - έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση - τον βαθμό.

Στον 4ο όμιλο, η Γιουβέντους πήρε νίκη - πρόκριση στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ, ενώ στην Γερμανία, η Λεβερκούζεν πέτυχε τη πρώτη της νίκη, επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Κλαμπ Μπριζ 1-0

(22' Ικάρντι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράι 6-0

(4', 7', 93' Ροντρίγκο, 14' (πεν) Ράμος, 45', 81' Μπενζεμά)

Βαθμολογία

Παρί 12

Ρεάλ Μαδρίτης 7

Κλαμπ Μπριζ 2

Γαλατασαράι 1

2ος όμιλος

Μπάγερν - Ολυμπιακός 2-0

(69' Λεβαντόφσκι, 89' Πέρισιτς)

Ερυθρός Αστέρας - Τότεναμ 0-4

(34' Λο Σέλσο, 57', 60' Σον, 85' Ερικσεν)

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12

Τότεναμ 7

Ερυθρός Αστέρας 3

Ολυμπιακός 1

3ος όμιλος

Αταλάντα - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

(50' Πάσαλιτς / 7' Στέρλινγκ)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3

(25'Πέτκοβιτς, 85' Ιβάνουσεκ, 90' Αντέμι / 13' Πάτρικ, 94' Χρίφτσοφ, 98' (πεν) Τετέ)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 10

Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5

Σαχτάρ 5

Αταλάντα 1

4ος όμιλος

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(41' Αυτ. Παρτέι, 51' Βόλαντ / 94' Μοράτα)

Λοκομοτίβ Μόσχας - Γιουβέντους 1-2

(12' Μίρατσουκ / 4' Ράμσεϊ, 90+3' Κόστα)

Βαθμολογία

Γιουβέντους 10

Ατλέτικο Μαδρίτης 7

Λοκομοτίβ Μόσχας 3

Λεβερκούζεν 3

ΤότεναμΡεαλ ΜαδρίτηςΓιουβέντουςΜάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροΕρυθρός ΑστέραςChampions League