Αθλητισμός|07.11.2019 19:50

Ο Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τον Τζόρνταν: «Η σκληρή δουλειά εξαφανίζει τον φόβο»(vid)

Newsroom

Η απουσία του Καουάι Λέοναρντ από το παιχνίδι των Κλίπερς με τους Μιλγουόκι Μπακς έγινε ξανά η αφορμή για να ανοίξει δημόσιος διάλογος στις ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική της «ξεκούρασης των παικτών» («The player resting policy»), που προστέθηκε στους κανονισμούς του ΝΒΑ το 2017.

Η κορυφαία λίγκα με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρεμβαίνει με την επιβολή ποινών σε περίπτωση που αδικαιολόγητα και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις τραυματισμών οι ομάδες αποφασίζουν τη μη συμμετοχή παικτών με στόχο να τους κρατούν «φρέσκους» για τα παιχνίδια που κρίνουν πως έχουν μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Η περίπτωση του Λέοναρντ πάντως είναι ιδιαίτερη καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό τραυματισμό στον τετρακέφαλο.

Με το θέμα ασχολήθηκε το «Yahoo Sports» που θέλησε να λάβει την γνώμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το ζήτημα της «ξεκούρασης των αθλητών»

Ο περσινός MVP του ΝΒΑ είπε: «Δεν θέλω να ακούω για αυτό. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι κάνουν οι άλλες ομάδες ή οι παίκτες. Θέλω να παίζω. Αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, δεν νιώθω καλά. Όπως είχε πει και ο Μάικλ Τζόρνταν, η σκληρή δουλειά εξαφανίζει το φόβο. Αν δεν κάνεις καλύτερη την τεχνική σου, δεν νιώθεις καλά. Δεν έχεις ρυθμό. Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο τα βράδια για μερικά έξτρα σουτ. Είναι μια... μάχη. Προσπαθώ να είμαι περισσότερο στο γήπεδο και να γίνομαι καλύτερος. Έχω πολλά ακόμα να βελτιώσω».

Ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ δήλωσε: «Ο Γιάννης είναι τόσο ανταγωνιστικός. Θέλει να είναι στο παρκέ όλη την ώρα. Αλλά νομίζω πως άρχισε να εκτιμά πόσο σημαντικό είναι το σώμα του και πόσο σημαντική είναι η υγεία του. Υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα και θέλουμε να παίξουμε στα playoffs. Θέλουμε να είναι φρέσκος και υγιής. Έχει κάνει καλή δουλειά με το να εμπιστεύεται το προπονητικό επιτελείο και ελπίζω να είναι σε καλή θέση όταν έρθει η ώρα, δίνοντάς του λίγο χρόνο να φροντίσει τον εαυτό του».

T
T

Οι ομάδες μπορούν να επικαλεστούν το «load management» ως λόγο απουσίας παίκτη παρέχοντας δικαιολογητικά(ιατρικά έγγραφα) μαζί με το αίτημα απουσίας ενός παίκτη και το ΝΒΑ αποφασίζει αν θα το εγκρίνει ή όχι.

NBAΜιλγουόκι ΜπακςμπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΚαουάι Λέοναρντ