Αθλητισμός|08.11.2019 01:02

Ο Ζαγοράκης, ο Χάρι Κέιν και οι άλλοι που έβαλαν γάντια τερματοφύλακα (vids)

Newsroom

Η παρουσία του Κάιλ Ουόκερ κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ Σίτι στο φινάλε της αναμέτρησης με αντίπαλο την Αταλάντα θα μνημονεύεται για χρόνια, καθώς αφενός δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αφετέρου ο ακραίος μπακ των πρωταθλητών Αγγλίας κατάφερε να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη στο διάστημα που φόρεσε τα γάντια και τη φανέλα που αποβληθέντα τερματοφύλακα Μπράβο.

Ο Χιλιανός, μάλιστα, έγινε ο πρώτος γκολκίπερ στην ιστορία του Champions League που αποβλήθηκε ενώ είχε περάσει ως αλλαγή. Η πρώτη φάση στην οποία χρειάστηκε να επέμβει ο Ουόκερ ήταν φάουλ εκτός περιοχής, με τον Αγγλο να τα καταφέρνει, έστω και με διπλή προσπάθεια.

 

Ο «Ζαγόρ» και ο «τυφώνας» Κέιν

Αντιμετωπίζοντας εκτέλεση φάουλ ξεκίνησαν την... καριέρα τους ως τερματοφύλακες τόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης όσο και ο Χάρι Κέιν και είναι σίγουρο πως θα ζήλεψαν τον Ουόκερ, καθώς αμφότεροι δέχθηκαν γκολ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999, για το αγγλικό Λιγκ Καπ, η Λέστερ αντιμετώπισε την Κρίσταλ Πάλας. Οι «Αλεπούδες» προηγήθηκαν με 3-1, και λίγα λεπτά πριν από το φινάλε ο Ζαγοράκης φόρεσε γάντια, καθώς ο Φλόουερς, που είχε μπει ως αλλαγή αντί του τραυματία Αρπεχαντ, δέχθηκε χτύπημα και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Οι παίκτες της Πάλας, εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ που κέρδισαν στη πρώτη τους φάση και μείωσαν σε 3-2, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ζαγοράκης μάζεψε εκ νέου τη μπάλα από το βάθος της εστίας του. Το ματς τελείωσε με 3-3, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό με τη Λέστερ να κερδίζει με 4-2 και να φτάνει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου...

Στις 23 Οκτωβρίου 2014, η Τότεναμ αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης για τη φάση των ομίλων του Europa League. Ο Χάρι Κέν, που είχε πετύχει χατ τρικ, έβαλε γάντια, αντικαθιστώντας τον τραυματίας Γιορίς. Στη πρώτη φάση που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της Τότεναμ, ο Μπαράλες ανέλαβε εκτέλεση φάουλ, με τον Κέιν να αποτυγχάνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, και τον Αστέρα να μειώνει στο τελικό 5-1.

Ιστορική είναι η περίπτωση και του σέντερ φορ Νάιαλ Κουίν, ο οποίος σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Ντέρμπι Κάουντι το 1991, όχι μόνο φόρεσε γάντια λόγω αποβολής του γκολκίπερ αλλά απέκρουσε και πέναλτι!

Νάιαλ Κουίν, Μάντσεστερ Σίτι – Ντέρμπι Κάουντι 1990-1991

Γάντια φόρεσε και ο Τζον Ο' Σι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και επίσης τα πήγε εξαιρετικά.

Τζον Ο’Σι, Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2006-2007

Την τύχη του στο τέρμα δοκίμασε και ο Ρίο Φέρντιναντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που όμως δεν κατάφερε να αποκρούσε πέναλτι σε ματς με την Πόρτσμουθ αν και έπεσε σωστά.

Ρίο Φέρντιναντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτσμουθ 2007-2008

Το μηδέν κράτησε και ο Τζον Τέρι, ο οποίος κλήθηκε να παίξει τερματοφύλακας όταν τραυματίστηκε και ο Τσεχ και ο Κουντιτσίνι...

Τζον Τέρι, Ρέντινγκ – Τσέλσι 2006-2007

Στην Ελλάδα γάντια τερματοφύλακα... αναγκάστηκε να φορέσει ο Γιώργος Ανατολάκης σε ματς Κυπέλλου του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό το 2001-02...

Ο Αχιλλέας Ζαφειρίου σε ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό το 1998-99.

Ο Πάρης Ανδράλας, ο οποίος μάλιστα απέκρουσε πέναλτι του Τάσου Κάκου σε ματς Ολυμπιακός - Λεβαδειακός το 2007-08.

Ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος είχε καλύψει το κενό του Ανέστη όταν αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Ενωσης και του Ολυμπιακού.

τερματοφύλακαςEuropa LeagueChampions LeagueποδόσφαιροΧάρι ΚέινΘοδωρής Ζαγοράκης