Αθλητισμός|08.11.2019 10:47

Παναθηναϊκός: Με την... αύρα του Ρικ Πιτίνο υποδέχεται τη Βαλένθια - Το πρόγραμμα

Newsroom

Πέντε μήνες περίπου μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμφωνήσει με την  Ελληνική Ομοσπονδία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας. Δεν θα μπορούσε όμως, μιας κι ο δρόμος τον έφερε ξανά στην Αθήνα, να μην παρακολουθήσει από κοντά τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Έτσι, ο σπουδαίος Αμερικανός κόουτς θα είναι το βράδυ της Παρασκευής (8/11, 21.30, Novasports1), το τιμώμενο πρόσωπο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του αγώνα της 7ης αγωνιστικής της Euroleague με τη Βαλένθια. Οι «πράσινοι» έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα βραβεύσουν τον θρυλικό προπονητή για την προσφορά του στην ομάδα.

Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός καλείται να διεκδικήσει την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Euroleague. Είναι χαρακτηριστικό πως η Βαλένθια έχει μόλις μια νίκη από την αρχή της σεζόν. «Κάθε αγωνιστική πρέπει να είσαι σοβαρός και να βγάζεις ενέργεια, γιατί κάθε ματς κρύβει κινδύνους», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Σχετικά με τον Ντούβλιεβιτς που είναι ο καλύτερος παίκτης της Βαλένθια είπε: «Είναι ένα παιδί που παίζει και πρόσωπο και πλάτη και τον κάνει πολύ επικίνδυνο αυτό. Έχουμε καταστρώσει κάποια πλάνα, αλλά έχουμε και plan B».

Ο τεχνικός της Βαλένθια, Χάουμε Πονσαρνάου από την πλευρά του είπε:  «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα, που είναι σε ανοδική πορεία.. Ηγέτης της ομάδας είναι ο Καλάθης, ξέρει πώς να ψάξει και πώς να βρει τους συμπαίκτες του. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός είναι μία πάρα πολύ αθλητική ομάδα. Έχει το στοιχείο αυτό στις θέσεις των ψηλών και των φόργουορντ κι εμείς από την μεριά μας θα πρέπει να το... ματσάρουμε αυτό, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί» .

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 8 /11

19.45 Φενερμπαχτσέ – Μπάγερν Μονάχου, Novasports3HD

20.00 Ζάλγκιρις - Μπαρτσελόνα, Novasports5HD

21.30 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βαλένθια, Novasports1HD

21.45 Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Novasports3HD.

Αποτελέσματα

Πέμπτη (7/11)

Ζενίτ – Χίμκι 73-87

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-75

Ολυμπιακός – Αναντόλου Εφές 67-86

Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ 104-78

Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 81-74

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueμπάσκετΡικ ΠιτίνοΒαλένθια