Αθλητισμός|08.11.2019 12:23

Αυτή την ώρα το ραντεβού Βασιλακόπουλου - Πιτίνο για την Εθνική μπάσκετ

Newsroom

Στα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ βρίσκεται ο Ρικ Πιτίνο. Ο θρυλικός Αμερικανός προπονητής, ο οποίος την περασμένη σεζόν κάθησε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της μπασκετικής ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μπάσκετ.

Σε πρώτη φάση και οι δυο πλευρές είναι θετικά διακείμενες για να συνεργαστούν ενόψει της μεγάλης πρόκλησης για πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Πιτίνο δήλωσε: «Θα μιλήσω με την ΕΟΚ για την πιθανότητα να αναλάβω την Εθνική. Θα είναι μεγάλη πρόκληση αν συμβεί αυτό. Είμαι έτοιμος. Πρέπει να μιλήσω με τον επικεφαλής της ομοσπονδίας. Είναι πρόκληση γιατί δεν έχουν προκριθεί… Είναι μεγάλη τιμή γιατί αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Θα είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί όλοι οι διεθνείς είναι επαγγελματίες κι έχουν επίπονες σεζόν. Πρέπει να τους δώσουμε το κίνητρο».

Για τις προϋποθέσεις ώστε να αναλάβει: «Απλώς θέλω να δω τις λεπτομέρειες. Πού θα προπονηθούμε, πώς θα προπονηθούμε, πότε θα προπονηθούμε και ποιους παίκτες θα έχουμε. Για παράδειγμα υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε τον Κώστα Κουφό που δεν αγωνίστηκε τελευταία με την Εθνική; Τον είχα στο κολέγιο. Αν έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, τότε όλα είναι δυνατά».

Για το αν θα είναι ο Γιάννης στο Προολυμπιακό ή όχι: «Ας ελπίσουμε να είναι. Μίλησα με τον Θανάση και θα τους βγάλω σε δείπνο τον Μάρτιο όταν θα παίξουν με τους Μαϊάμι Χιτ. Δε θέλω να τους ενοχλήσω τώρα, γιατί είναι αφοσιωμένοι να οδηγήσουν τους Μπακς στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι ήδη ομοσπονδιακός προπονητής: «Πρώτα πρέπει να μιλήσω με την ΕΟΚ ώστε να τα βρούμε όλα».

Για το αν είδε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μέσω του ατζέντη μου είδαμε τα παιχνίδια. Η Ελλάδα έχασε για έναν πόντο από τη Βραζιλία και γι’ αυτό έμεινε εκτός. Ημουν με την Ελλάδα. Μου είπε ότι θα ήταν σπουδαίο να αναλάβω την Εθνική. Του είπα ότι έχει σπουδαίο προπονητή, το ένα οδήγησε στο άλλο και τώρα είμαι εδώ».

Για το οικονομικό σκέλος: «Τους είπα ότι δε θέλω ούτε… σεντ! Για εμένα είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρω την Ελλάδα και αξίζει εκατομμύρια δολάρια να το κάνω. Δε θέλω χρήματα. Κοουτσάρω για την αγάπη μου για το άθλημα, έχω τεράστια αγάπη για την Ελλάδα και δε θέλω ούτε σεντ γι’ αυτό. Ανυπομονώ για την πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και βλέπω κάποιους εκ των παικτών μου. Πέντε εξ αυτών μάλλον θα είναι στην Εθνική. Είμαι ενθουσιασμένος».

Γιώργος ΒασιλακόπουλοςΕθνική μπάσκετμπάσκετΕθνική ομάδαΡικ Πιτίνο