Αθλητισμός|28.11.2018 09:10

Copa Libertadores: 8 ή 9 Δεκεμβρίου στην… Παραγουάη;

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Conmebol προγραμματίζει την διεξαγωγή του επεισοδιακού δεύτερου τελικού εκτός Αργεντινής, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς είναι αποφασισμένη να μην αγωνιστεί και να πάρει το ματς (και το τρόπαιο) στα χαρτιά. Η Ρίβερ θέλει το ματς να διεξαχθεί στο γήπεδό της.

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν! Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) φιλοξένησε στα γραφεία της τους προέδρους των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το πότε και που θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores, ο οποίος δεν διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Μπουένος Αϊρες λόγω ντροπιαστικών επεισοδίων και επίθεσης (με τραυματίες) στο πούλμαν της «φιλοξενούμενης» ομάδας.

Ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, προσπάθησε (μάταια) να βρει την «χρυσή» τομή με Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο (Ρίβερ Πλέιτ) και Ντανιέλ Ανχελίτσι (Μπόκα Τζούνιορς), ανακοινώνοντας ότι ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί 8 ή 9 Δεκεμβρίου και πιθανότατα εκτός Αργεντινής, με πιθανότερο γήπεδο διεξαγωγής το «Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο» της γειτονικής Παραγουάης, χωρητικότητας 42 χιλιάδων θεατών. Μάλλον!

Και αυτό το μάλλον έχει να κάνει με την απόφαση της Μπόκα να μην αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό και να φτάσει μέχρι το CAS, ζητώντας την τιμωρία της Ρίβερ, την οποία θεωρεί αποκλειστική υπεύθυνη για την μη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού.

«Ζητήσαμε τις κυρώσεις που προκύπτουν από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα. Ελπίζω οι αρμόδιοι να λειτουργήσουν ελεύθερα, να δουν τι έχει προηγηθεί και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις» τόνισε ο Ανχελίτσι, αναφερόμενος στην πειθαρχική επιτροπή της Conmebol, στην οποία η Μπόκα προσκόμισε βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση στο πούλμαν, εξαιτίας της οποίας τραυματίστηκαν ποδοσφαιριστές της.

«Δεν σκεφτόμαστε να παίξουμε άλλον τελικό» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Μπόκα, την ώρα που η Ρίβερ δεν δέχεται ο αγώνας να γίνει σε άλλο γήπεδο που να μην είναι το «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες, ούσα αντίθετη με την επιλογή της Ασουνσιόν, αλλά και του… Μαϊάμι (Ηνωμένες Πολιτείες) ή της Ντόχα (Κατάρ) που επίσης ακούστηκαν, ως εναλλακτικές έδρες.

Copa Libertadores