Αθλητισμός|09.11.2019 17:10

37ος Μαραθώνιος Αθήνας: Υγρασία και βροχή προβλέπει η ΕΜΥ

Newsroom

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εμπλέκονται στην διοργάνωση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Περίπου 60.000 είναι οι αθλητές στο μαραθώνιο αλλά και στις υπόλοιπες αποστάσεις και 40.000 εθελοντές, Σώματα Ασφαλείας, διοργανωτές και εμπλεκόμενοι στις μετακινήσεις, φιλοξενία και φυσικά οι συνοδοί.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ειδικό δελτίο πρόγνωσης. Αν και πριν λίγα 24ωρα υπήρχε πρόγνωση για καταιγίδες, τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, ωστόσο θα υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας και πιθανότητα βροχής στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Να σημειωθεί πως οι αγώνες θα γίνουν κανονικά ακόμα και σε περίπτωση βροχής, ενώ η διακοπή αποφασίζεται μόνο σε ακραίες συνθήκες, πλημμύρες ή άλλες περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αγωνιζομένων.

Αναλυτικά:

θα λάβει χώρα η 37η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωση τοπικών βροχών κατά το δεύτερο μισό της διαδρομής. Ο παρακάτω χάρτης δίνει μια εικόνα των αναμενόμενων συνθηκών την Κυριακή 11/11, σε διάφορα σημεία της διαδρομής

καιρός37ος αυθεντικός Μαραθώνιος ΑθήναςΣπορ