Αθλητισμός|10.11.2019 14:05

37ος Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκλονιστικός ο Γκελαούζος-Τερμάτισε τρίτος

Newsroom

Ο Κώστας Γκελαούζος αναδείχτηκε το πρόσωπο του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και έζησε μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα του. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού από το 23ο χιλιόμετρο αποσπάστηκε και γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες θεατές που βγήκαν στους δρόμους παρά τη βροχή κατάφερε να κάνει μία φοβερή διαδρομή και να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο του πανελληνίου πρωταθλήματος για τρίτη συνεχή χρονιά.

Δεύτερος πίσω από τον Πολιά

Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου διένυσε την απόσταση σε 2.19.01 κι έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κι όλα αυτά μόλις περίπου δύο μήνες από τον προηγούμενο μαραθώνιο του Βερολίνου όπου τερμάτισε 2.18 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Ο Γκελαούζος επέλεξε από την αρχή της κούρσας να δώσει έναν καλό ρυθμό, αφού ήξερε πως είναι σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, μετά το 35ο χιλιόμετρο ο δρομέας πλαισιώθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης για να τερματίσει λίγο αργότερα τρίτος παρά τα οποία προβλήματα του δημιούργησε η βροχή στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Πλέον ο Γκελαούζος σκέφτεται τον επόμενο αγώνα του, τον Απρίλιο, εκεί όπου θα επιδιώξει την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από 2.18.00.

Αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

«Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η κούρσα. Ηθελα να φτάσω στα όρια μου. Ηξερα πως ήμουν καλά. Πριν φτάσω στην Κηφισιάς κατάλαβα πως θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια. Ηρθα με πολλές δυνάμεις. Μετά το 23ο χιλιόμετρο με βοήθησε το κοινό, δεν κοίταγα καν το χρονόμετρο. Ευχαριστώ τον κόσμο», δήλωσε ο Γκελαούζος ο οποίος μάλιστα όταν πέρασε έξω από το σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Μεσόγεια γνώρισε την αποθέωση από οπαδούς του τριφυλλιού. Στον τερματισμό τον περίμεναν η μητέρα του και η αδελφή του και έπεσε στην αγκαλιά τους.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του πανελληνίου πρωταθλήματος

Δεύτερος ο Καραΐσκος

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα με 2.26.28 και έβδομος στην γενική κατάταξη. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του, αφού τόσο το 2018 και 2017 ήταν τρίτος πίσω από τον Χριστόφορο Μερούση, που φέτος κατέλαβε την τέταρτη θέση. «Με δυσκόλεψε ο καιρός, το πάλεψα και πήρα την 2η θέση στο πανελλήνιο που είναι η καλύτερη μου θέση. Μετράει ο τερματισμός, μετά η θέση και μετά ο χρόνος», είπε ο Καραΐσκος.

Αγκαλιά με τα παιδιά του

Ο Χαράλαμπος Πιστώλης, στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας του, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος με 2.27.31 και στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.Ο Χιώτης δρομέας στην όγδοη συμμετοχή του στη διοργάνωση διένυσε την απόσταση σε 2.28.06 και έμεινε για πρώτη φορά μακριά από το βάθρο των νικητών. «Ο καιρός με δυσκόλεψε πολύ. Κάθε χρόνο πάω και καλύτερα. Είναι κίνητρο για μας και μεγάλη εμπειρία η διαδρομή του αυθεντικού μαραθωνίου», είπε ο Πιστώλης.

Με τα δύο του παιδιά στην αγκαλιά τερμάτισε τον 16ο Μαραθώνιο του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, που ήταν 10ος στη γενική και πέμπτος στο Πρωτάθλημα με 2.28.29

Πρώτος ο Κενυάτης Κόμεν

Οι δύο πρώτοι νικητές του μαραθωνίου

Νικητής στον 37ο ΑΜΑ ήταν ο 42χρονος Κενυάτης Τζον Κόμεν που επέστρεψε στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2017 που είχε πάρει την 4η θέση. Με επίθεση στα τελευταία 600 μέτρα και στην τελική ευθεία στην κατηφόρα στην οδό Ηρώδου Αττικού. Πήρε τη νίκη 2.16.34, ενώ δεύτερος ήταν ο Φελισιέν Μουχιτίρα από το Μπαχρέιν με χρόνο 2.16.43.

Σπορ37ος αυθεντικός Μαραθώνιος ΑθήναςΚώστας Γκελαούζος