Αθλητισμός|10.11.2019 20:42

Της μοίρας της γραφτό: Η Λίβερπουλ σάρωσε τη Σίτι και πάει φουλ για πρωτάθλημα

Newsroom

Και πως να χαθεί αυτός ο τίτλος για τη Λίβερπουλ! 30 χρόνια μετά την κατάκτηση του... καταραμένου 18ου και τελευταίου πρωταθλήματος για τους Κόκκινους, η εκπληκτική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να επιστρέψει στο θρόνο της Premier League.

Ο σύλλογος του Μέρσεσαϊντ νίκησε κατά κράτος στο ντέρμπι κορυφής τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1, παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα για 12η συνεχόμενη αγωνιστική έχοντας έντεκα νίκες και μόλις μια ισοπαλία, ενώ διεύρυνε και τη διαφορά από τους Πολίτες στο +9. Μολονότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, οι οιωνοί δείχνουν τίτλο για τους ανίκητους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, που προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6' με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Φαμπίνιο.

Και προτού καλά καλά προλάβει να αντιδράσει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Λίβερπουλ ξαναχτύπησε με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος δεν συγχώρησε τους αντιπάλους του στο 13' πετυχαίνοντας το 2-0.

Το 3-0 ήταν έργο του πιο φορμαρισμένου παίκτη των Κόκκινων λίγο μετά το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς ο Μανέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ.

Η Σίτι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 78'.

Πάντως, ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Ολιβερ για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν σε χέρι του Αλεξάντερ-Αρνολντ πριν από το 1-0 και λίγο μετά το 3-1.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία

Μάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροPremier LeagueΛίβερπουλ