Αθλητισμός|10.11.2019 21:45

Επική ανατροπή του Παναθηναϊκού με ΑΕΚ: Νίκησε 3-2 αν και έχανε 0-2

Newsroom

Ενας απίθανος Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα παλιά, σε ένα ντέρμπι επίσης βγαλμένο από παλιά, επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League. Η ολική επαναφορά του «τριφυλλιού» ήταν επική καθώς αν και έχανε με 0-2 μέχρι το 67', με τρία γκολ από Μακέντα, Περέα και Κολοβέτσιο, κατόρθωσε να κατακτήσει το τρίποντο στο φινάλε σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ντέρμπι.

Το «τριφύλλι» μ' αυτό τον τρόπο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη εντός έδρας εφέτος και μπήκε σε τροχιά πλέι οφ δείχνοντας... σφυγμό μετά τα στραπάτσα των πρώτων αγωνιστικών. Αντιθέτως, η Ενωση επιβεβαίωσε το έλλειμμα ψυχολογίας που την διακατέχει καθώς θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι με ιστορικό θρίαμβο αλλά εν τέλει βρέθηκε να χάνει...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι, δείχνοντας να έρχεται με... φόρα από το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ένα καταπληκτικό σουτ του Μπακάκη στο 18' που καρφώθηκε στα δίχτυα του Διούδη, προσγείωσε απότομα τους «πράσινους», που δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 36'.

Ο Λιβάγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και ο Ολιβέιρα εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας του «τριφυλλιού», πέτυχε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα κάνοντας διπλή αλλαγή με την είσοδο του Περέα και του Χατζηθεοδωρίδη αντί του Ινσούα και του Μπουζούκη. Και αφού, οι «πράσινοι» πέρασαν ένα δύσκολο διάστημα καθώς η ΑΕΚ βρήκε χώρους, έχασε ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι στο 52' με τον Ολιβέιρα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση.

Στο 67' έπειτα από πάσα του Χατζηγιοβάνη, ο Μακέντα με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο πλασέ μείωσε σε 1-2, ενώ προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, ο Περέα μετά από σέντρα-ασίστ του Χατζηγιοβάνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Προσωρινά οι πανηγυρισμοί κόπασαν καθώς ο βοηθός διαιτητή ύψωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR το γκολ μέτρησε για το «τριφύλλι» που ισοφάρισε (2-2) μέσα σε τρία λεπτά.

Και η επική ανατροπή του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε στο 88' με κεφαλιά του Κολοβέτσιου, που είχε περάσει στο παιχνίδι ένα λεπτό πριν, έπειτα από κόρνερ του Ζαχίντ. Ο Θεσσαλός αμυντικός, ο οποίος δεν πανηγύρισε διότι κατά το παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα (46' Χατζηθεοδωρίδης), Σένκεφελντ, Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87' Κολοβέτσιος), Μπουζούκης (46' Περέα), Κουρμπέλης, Πούγγουρας.

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (46' Σιμάο), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (80' Γιακουμάκης), Ολιβέιρα (73' Αλμπάνης).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιροΑΕΚ