Αθλητισμός|11.11.2019 13:33

Τουρκία: Σε απολογία καλεί η Φενέρ τον Σλούκα για το πανό με τον Ατατούρκ

Μαρία Ζαχαράκη

Σε «απολογία» καλεί τον μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε για να εξηγήσει τη στάση του χθες μέσα στο γήπεδο πριν από το ντέρμπι με την Μπεσίκτας, όπου εμφανίζεται να μην κρατά το πανό για την επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως αγνόηση απέναντι στον ιδρυτή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική αθλητική εφημερίδα «Φανατίκ», μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η στάση του Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ο οποίος παίζει στην τουρκική Φενέρμπαχτσε, η διοίκηση της ομάδας ζήτησε συνάντηση με τον αθλητή για να ακούσει την άποψή του σχετικά με το γεγονός.

Η διοίκηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, με την κίνηση να συνομιλήσει με τον Έλληνα μπασκετμπολίστα επιδιώκει να δώσει τέλος στην υπόθεση με το πανό, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία πως το νέο αυτό περιστατικό θα τύχει σχολιασμού από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που ήδη τάσσονται εναντίον των τουρκικών ομάδων λόγω του στρατιωτικού χαιρετισμού.

Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, αρκετοί οπαδοί και φίλαθλοι της Φενέρ καλούν τον Κώστα Σλούκα να σηκωθεί να φύγει και να γυρίσει στη χώρα του.

Όπως αναφέρουν κάποια από τα σχόλια, «όποιος δεν πιάνει το πανό του πατερούλη μας, δεν έχει καμία δουλειά σε αυτή την ομάδα», «Αμέσως να δώσει πίσω τα λεφτά που πήρε και να τον στείλουν πίσω». 

Ακόμη πιο σκληρός ο Σεμίχ Ερντέν, μπασκετμπολίστας στην Εθνική Τουρκίας, που έγραψε: «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία, αν δεν σέβεσαι τον ιδρυτή της. Αν δεν σου αρέσει εδώ, πήγαινε στην Ελλάδα»

Δείτε το χαρακτηριστικό video

T

Κώστας ΣλούκαςΤουρκίαΦενέρμπαχτσεμπάσκετ