Αθλητισμός|11.11.2019 18:57

Τσιτσιπάς: Έγραψε ιστορία στο Λονδίνο στo ντεμπούτο του στο ATP Finals (vid)

Newsroom

Μία από τις πιο σημαντικές νίκες στην καριέρα του σημείωσε απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Λονδίνο. Στο ντεμπούτο του στο ATP Finals ο Τσιτσιπάς που είναι Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη κατάφερε να νικήσει το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεβ με 7-6 (5), 6-4 και να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην κορυφαία διοργάνωση κάνοντας βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στη σεζόν, με εντυπωσιακό σερβίς και πολλές ανατροπές μέσα στα γκέιμ ο Τσιτσιπάς πήρε μία ιστορική νίκη.

T

Πρώτη φορά στο Λονδίνο, πρώτη νίκη επί Μεντβέντεβ

Ο 21χρονος τενίστας είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που αγωνίζεται στα τελικά του ATP και αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά για το 2019. Ωστόσο με το «καλημέρα» δεν αρκέστηκε στην συμμετοχή αλλά σημείωσε και την πρώτη νίκη επί του μεγάλου του αντιπάλου που τον είχε νικήσει πέντε φορές στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

T

Με τη νίκη επί του κορυφαίου Ρώσου ο Τσιτσιπάς κατάφερε να συμπληρώσει νίκες απέναντι σε όλους τους τενίστες που βρίσκονται μέσα στο Τοp10 της παγκόσμιας κατάταξης.

T

Επικράτησε στο τάι μπρέικ

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και ο Τσιτσιπάς απέδειξε για άλλη μία φορά το πόσο μεγάλος τενίστας είναι. Αυτό φάνηκε στο φινάλε του 1ου σετ αλλά και στα μέσα του 2ου σετ. Στο 2ο γκέιμ του 1ου σετ ο Στέφανος απείλησε με μπρέικ αλλά ο Ρώσος έσβησε το μπρέικ πόιντ του Ελληνα τενίστα. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 και 4-2, ο Μεντεβέντεβ ισοφάρισε 4-4 και 5-5 αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο γουίνερ κατάφερε να κάνει το 7-5 και το 1-0 σετ.

Το καθοριστικό 9ο γκέιμ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ με τον Τσιτσιπά να κάνει δύο απειλές για μπρέικ στο 7ο γκέιμ όταν προηγήθηκε 40-30 και μία φορά με αβαντάζ. Ο Μεντεβέντεβ απάντησε και τις δύο φορές και κατάφερε να κάνει το 4-3. Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 8ο γκέιμ για το 4-4, αλλά στο 9ο γκέιμ έκανε το πρώτο και καθοριστικό μπρέικ. Παρότι βρέθηκε πίσω με 40-30 κατάφερε να πάρει τρεις συνεχόμενους πόντους και να προηγηθεί 5-4. Στο 10ο γκέιμ σφράγισε τη νίκη αξιοποιώντας το σερβίς του φτάνοντας στη νίκη με 6-4.

Ο πανηγυρισμός του Τσιτσιπά

Δείτε τον τελευταίο πόντο, τον ψυχρό χαιρετισμό με τον Ρώσο (με τον οποίο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις) και τον πανηγυρισμό του Τσιτσιπά...

T

Ο δρόμος για τα ημιτελικά

Στο ATP Finals οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης είναι χωρισμένοι σε δύο ομίλους. Ο Τσιτσιπάς είναι στον ίδιο όμιλο μαζί με τον Μεντβέντεβ (Νο4), τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ (Νο2) και τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ (Νο7) και θα παίξουν όλοι με όλους. Ο Ναδάλ με τον Σβέρεφ θα παίξουν μεταξύ τους σήμερα (11/11) στις 22.00.

Στον άλλο όμιλο είναι ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1), ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι (Νο8), ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ (Νο3) και ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ (Νο5). Την Κυριακή ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Μπερετίνι 6-2, 6-1 και ο Τιμ τον Φέντερερ 7-5, 7-5 και προηγούνται με 1 βαθμό.

ΣπορΝτανίλ ΜεντβέντεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP FinalsΤένις