Αθλητισμός|12.11.2019 00:25

8 μήνες φυλάκιση στον Βίτορ Περέιρα για τη χειρονομία στη Θύρα 13 (vid)

Newsroom

Με ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή τιμωρήθηκε ερήμην του ο Πορτογάλος προπονητής Βίτορ Περέιρα για τη χειρονομία που έκανε προς την Θύρα 13 στο επεισοδιακό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Δίκη στο Open» ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δικάστηκε μετά από πρόταση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Γιώργου Λαϊνη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της «απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και εισόδου εντός του αγωνιστικού χώρου με σκοπό την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής αγώνα, προ ενάρξεως αυτού».

Ο Περέιρα τότε, δίχως αφορμή, έφτασε μέχρι το τέρμα μπροστά από τη Θύρα 13 και άνοιξε διάλογο με οπαδό του Παναθηναϊκού που ήταν στον περιβάλλοντα χώρο. Ακολούθησε χειρονομία του Πορτογάλου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα έγινε εισβολή οπαδών του «τριφυλλιού» στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν άγριες συμπλοκές με την αστυνομία.

Μάλιστα από εκείνο το παιχνίδι και μετά άρχισε σε μεγάλο βαθμό η αγωνιστική και οικονομική διάλυση του Παναθηναϊκού καθώς από τους «πράσινους» που μέχρι τότε διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, αφαιρέθηκαν βαθμοί, ενώ ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έβαλε λουκέτο και στη Θύρα 13.

Δείτε το video και τι συνέβη σε εκείνο το παιχνίδι

ΟλυμπιακόςΒίτορ ΠερέιραΠαναθηναϊκόςποδόσφαιρο