Αθλητισμός|14.11.2019 00:13

Super League 1: Αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, το θέαμα και τα εισιτήρια

Newsroom

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, προχώρησε στην αποτίμηση των πρώτων 10 αγωνιστικών της φετινής σεζόν, με τους αριθμούς να καταγράφουν την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της μεγάλης κατηγορίας, που γίνεται ανταγωνιστική, και έλκει ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους. Οι αλλαγές στην ΕΠΟ δημιούργησαν ένα περιβάλλον πιο ανταγωνιστικό, με τους φιλάθλους να επιστρέφουν στα γήπεδα.

Στα πρώτα 70 παιχνίδια έχουν σημειωθεί 195 γκολ, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 2,8 ανά αναμέτρηση (τη σεζόν 2017-18 ο μ.ο. ήταν στα 1,96 γκολ και την περσινή σεζόν στα 2,1 γκολ), με μόλις τρεις αναμετρήσεις να λήγουν χωρίς τέρμα. Η αύξηση της προσέλευσης των φιλάθλων συνεχίζεται, με την 5η αγωνιστική να βρίσκει στις κερκίδες των γηπέδων 74.486 θεατές, που είναι ρεκόρ εξαετίας για τον συνεταιρισμό. Συνολικά έχουν κοπεί 528.466 εισιτήρια, με τον μέσο όρο ανά αγώνα να είναι στα 7.658 εισιτήρια.

«Το πρωτάθλημα σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια ξεκίνησε θετικά και εξελίσσεται καλά. Η αρχή ήταν καλή. Η επιτυχία ήταν ότι κρατήσαμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι διατηρείται ο υψηλός μέσος όρος και ότι κρατήθηκε πάνω από τις 7.000. Όλα παίζουν ρόλο» σημείωσε ο Μηνάς Λυσάνδρου, που αναφέρθηκε και στο θέμα των μετακινήσεων οπαδών, σχολιάζοντας: «Πάμε βήμα, βήμα. Θέλουμε υπεύθυνα να φτάσουμε σε ένα σημείο και ας είναι με αργά βήματα. Η μετακίνηση οπαδών σε παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης πεντάδας θέλει χρόνο. Προσπαθούμε όλοι μαζί να φτάσουμε στη σωστή εικόνα του γηπέδου».

Τα εισιτήρια της Super League

Ο πίνακας των εισιτηρίων έχει ως εξής:

Super League 1ποδόσφαιρο