Αθλητισμός|14.11.2019 14:30

Παναθηναϊκός: Καλείται να αντιδράσει απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου-Το πρόγραμμα

Newsroom

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα η προηγούμενη για όλους στον Παναθηναϊκό καθώς η ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα και ο αποκλεισμός από την διοργάνωση του Κυπέλλου προκάλεσε… κλυδωνισμούς. Το σημερινό (14/11) παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Euroleague στο ΟΑΚΑ (21.30 , Νovasports2) απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου προσφέρεται για απαντήσεις και το θέμα είναι εάν οι παίκτες θα αρπάξουν την ευκαιρία.

«Η μόνη αντίδραση είναι να κερδίσεις το παιχνίδι. Άλλη αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν αυτά, να μην έχουν συναισθήματα έντονα, χαράς ή λύπης. Το μόνο φάρμακο είναι να νικάς», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Όσο για την Άλμπα είπε: «Είναι καλή στο transition και παίρνει πολλά τρίποντα, έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το κομμάτι αυτό Είναι μια ομάδα που μοιράζει τον χρόνο, είναι νεανική, έχει ενέργεια, αλλά έχει απειρία».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θα έχει στην διάθεση του τον Τζιμέρ Φριντέτ που ταλαιπωρείται από μια θλάση.

Προπονητής της Άλμπα είναι ένας γερόλυκος των πάγκων και πιο συγκεκριμένα ο 72χρονος Ισπανός Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες.

«Έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες. Στον Παναθηναϊκό βλέπουμε ότι ακόμα ένας πολύ καλός παίκτης όπως ο Ταϊρίς Ράις δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής λόγω του ότι υπάρχουν άλλοι καλοί παίκτες στην ομάδα. Φυσικά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αλλά στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, δεν γίνεται να ανησυχώ για το αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε», δήλωσε. Οι σημαντικότερες απουσίες της Άλμπα αφορούν τον Πέιτον Σίβα(έχει 12,2 πόντους και 5,7 ασίστ μέσο όρο) και τον Τάιλερ Κάβανο(8,7 πόντους, 3,7 ριμπάουντ).

Το πρόγραμμα (8η αγωνιστική)

Πέμπτη 14/11

19.00 Χίμκι – Αρμάνι Μιλάνο (Novasports3HD)

19.30 Αναντολού Εφές – Ζενίτ (Novasports1HD)

21.00 Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου (Novasports2HD)

22.00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (Novasports1HD)

22.00 Μπασκόνια – Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ ( Novasports3HD)

Παρασκευή 15/11

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενερμπαχτσέ (Novasports2HD)

20.00 Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν (Novasports3HD)

21.30 Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις (Novasports1HD)

22.00 Βαλένθια – Μπάγερν Μονάχου (Novasports2HD).

ΠαναθηναϊκόςμπάσκετEuroleague