Αθλητισμός|28.11.2018 18:25

ΠΑΟ: Ικανοποιητική εικόνα από Αρμενάκα στο φιλικό 2-0 με την Κ19

Κώστας Γουλής

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο -υπό δοκιμήν- Παναγιώτης Αρμενάκας (και) στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού με την ομάδα Νέων (2-0), που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28 Νοεμβρίου) στο «Γ. Καλαφάτης».

Ο νεαρός ομογενής μεσοεπιθετικός, που αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του (50λεπτου) φιλικού, χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Δώνη στο δεξί «φτερό» της επίθεσης (σε διάταξη 3-4-2-1) και συνολικά είχε πολύ καλή εικόνα: «Πήρε» ατομικές προσπάθειες, κυνηγούσε κάθε μπαλιά και πολύ περισσότερο τις φάσεις που έχανε τη μπάλα (κάτι που άρεσε πολύ στον 49χρονο τεχνικό) κι «έψαξε» τις καλές συνεργασίες με τον Βέργο και τον Κουντουριώτη.

Ένα βασικό μειονέκτημά του ήταν οι «αδυναμίες» του στην τακτική, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά, όταν η μπάλα παιζόταν μακριά απ’ το δικό του «χώρο δράσης». Αυτό βεβαίως είναι κάτι που διορθώνεται στην καθημερινότητα της ομάδας και δεν φαίνεται πως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Γενικά ο Αρμενάκας πήρε ικανοποιητικό «βαθμό» στο φιλικό και φαίνεται πως ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τους «πράσινους», προκειμένου να γίνει το πρώτο «χειμερινό» απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Καλή εικόνα είχαν και οι Νίκος Βέργος, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ενώ απ’ τους πιο «μικρούς» ξεχώρισαν οι Αποστολάκης και Κουντουριώτης. Ειδικά ο πρώτος, που δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής απ’ την εκκίνηση της σεζόν, έδειξε πως αρχίζει να «μπαίνει» πλέον στη φιλοσοφία και το στυλ του παιχνιδιού που θέλει ο Δώνης. Σημείωσε το πρώτο γκολ του φιλικού στο 7’ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι (από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη) και περιμένει την ευκαιρία του. Το δεύτερο γκολ της ανδρικής ομάδας σημείωσε ο Αγγελόπουλος στο 47’, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χριστογεώργος, Πούγγουρας (35’ Οικονομόπουλος), Θεοχάρης, Παντελάκης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Κουντουριώτης (35’ Αγγελόπουλος), Βέργος, Αρμενάκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κ19: Ξενόπουλος, Παλασκώνης (26’ Παπαθανασίου), Ζερβόπουλος (26’ Καραγιάννης), Μανιδάκης, Ζωγραφάκης (26’ Σπίνος), Σκεντεράι (26’ Ηλιάδης), Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Ζαγαρίτης, Τζαβίδας (26’ Σταμούλης), Σιφναίος.

«Μπήκαν» Κουρμπέλης, Ινσούα

Μία ώρα πριν την έναρξη του φιλικού στο «Γ. Καλαφάτης», όσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν, έκαναν προπόνηση. Στο πρόγραμμα που περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης, συμμετείχαν κανονικά οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Εμάνουελ Ινσούα, που «τρέχουν» για να προλάβουν το κυριακάτικο, μεγάλο ματς με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Θεραπεία ακολούθησαν οι Μουνιέ, Κουλιμπαλί.

Παναθηναϊκός