Αθλητισμός|14.11.2019 23:46

Τραγικός Παναθηναϊκός - Ήττα από Άλμπα και βαρύ κλίμα για Πεδουλάκη

Newsroom

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Προμηθέα και τον αποκλεισμό του από την διοργάνωση του Κυπέλλου επιβεβαιώθηκε πως ο Παναθηναϊκός είναι «άρρωστος». Ποιος να το περίμενε πως οι «πράσινοι» θα ήταν ικανοί να χάσουν στην έδρα τους από την Άλμπα Βερολίνου (105-106 στη δεύτερη παράταση), από μια ομάδα που μέχρι πρότινος βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της) και η οποία έχει το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα να λύσει, η ομάδα δεν εμφανίζει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, δεν παρουσιάζει καμία εξέλιξη, δεν έχει καν την απαραίτητη συγκέντρωση ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε κάποια ματς.

Οι «πράσινοι» θυμίζουν ομάδα ασανσέρ, δεν υπάρχουν σταθερές και απαιτείται αυτοκριτική προκειμένου να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που διαιωνίζονται από την αρχή της σεζόν.

Ερωτήματα προκάλεσε η διαχείριση του ρόστερ από τον Πεδουλάκη καθώς μίκρυνε το ροτέισον, ουσιαστικά εμπιστεύθηκε έξι παίκτες σε ματς δυο παρατάσεων (ελάχιστα έπαιξαν οι υπόλοιποι) πράγμα περίεργο για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Είναι βέβαιο πως οι ευθύνες του Πεδουλάκη για την εικόνα που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλες.

Οπως είναι ξεκάθαρο πως το κλίμα είναι βαρύ για τον έμπειρο κόουτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε το παιχνίδι της ζωής του, πέτυχε 39 πόντους (!) που είναι ασφαλώς ρεκόρ καριέρας, με 9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Έδωσε μάχες στην  άμυνα, πάλεψε στο ριμπάουντ, έβαλε το σώμα του στην φωτιά ήταν πανταχού παρών, ακούραστος και συγκινητικός δικαίως χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Τρομερός και ο φιλότιμος Τζέικομπ Γουάλι που επίσης έκανε ρεκόρ με 22 πόντους όμως τίποτα δεν αποδείχθηκε αρκετό για να ανατρέψει την... σύγκρουση με το «παγόβουνο».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν «υπνωτισμένος» στο παρκέ. Χωρίς διάθεση να παίξει άμυνα , να δώσει μάχες, να τρέξει και να παλέψει για να εξουδετερώσει τα ατού το αντιπάλου του.

Η Άλμπα Βερολίνου «τιμώρησε» την τραγική αμυντική παρουσία της ελληνικής ομάδας, προηγήθηκε με 31-39 στο 11', γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση στις εξέδρες ενώ λίγο αργότερα (σκορ 35-45) ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες.

Ίδιο ήταν το σκηνικό που επικράτησε με το τέλος του ημιχρόνου, με τους φιλάθλους όρθιους να αποδοκιμάζουν, μη μπορώντας να πιστέψουν πως η αγαπημένη τους ομάδα έφτασε στο σημείο να δέχεται 58 πόντους(!) στο 20λεπτο (σκορ 49-58).

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εγωισμό στο τρίτο δεκάλεπτο, επιχείρησε να ψαλιδίσει την διαφορά όμως το παιχνίδι είχε πάρει πολύ άσχημη τροπή με την Άλμπα να αγωνίζεται πλέον με μεγάλη αυτοπεποίθηση και τους παίκτες της να διαπιστώνουν πως έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία.

Στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» στηριζόμενοι στον οίστρο του Παπαπέτρου μείωσαν σε 74-76. Ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Τόμας έδωσε το προβάδισμα (87-86), ο Χέρμανσον απάντησε (87-88) και ακολούθως ο Νικ Καλάθης με βολή (88-88) έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ο Παππάς με δυο εύστοχα τρίποντα (ένα στην αρχή του πεντάλεπτου κι ένα στο τέλος) έδειξε αποφασισμένος να πάρει το ματς στις πλάτες τους παρόλα αυτά και πάλι ο Χέρμανσον ισοφάρισε σε 98-98 στέλνοντας το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση. Στο τέλος ο εξαντλημένος Παναθηναϊκός αποδείχθηκε απλώς ανίκανος να εκμεταλλευτεί την έδρα του γνωρίζοντας μια οδυνηρή ήττα. 

Με το σφύριγμα της λήξης οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν ξανά έντονα τον Αργύρη Πεδουλάκη ζητώντας την αποχώρηση του ενώ ταυτόχρονα τα ...άκουσαν και αρκετοί παίκτες της ομάδας. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-31, 49-58, 69-74, 88-88 κ.α., 98-98 α' παρ., 105-106 β' παρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Τόμας 16 (1), Ράις , Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 39 (9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παππάς 14 (2), Τζόνσον 2, Μπράουν, Καλάθης 10 (10 ασίστ, 9 λάθη), Γουάιλι 22 (7/11 δίποντα, 8/8 βολές), Μήτογλου.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ρενέσες): Μέισον 9 (1), Γκιφάι 14 (2), Ντιλόου, Μάτισεκ, Σνάιντερ 6 (2), Χέρμανσον 20 (7/10 δίποντα,  10 ασίστ), Γκεντράιτις 15 (1), Τίμαν 11 (1), Νόκο 17 , Σίκμα 14 (10 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueμπάσκετΑλμπα Βερολίνου