Αθλητισμός|15.11.2019 14:02

Μπάσκετ: Σε Κροατία, Σερβία, Λιθουανία και Καναδά τα προολυμπιακά τουρνουά

Newsroom

Η FIBA ανακοίνωσε το τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τους ομίλους του προολυμπιακού τουρνουά, στο οποίο θα δώσει το «παρών» η Εθνική ομάδα. Αυτές είναι ο Καναδάς, η Κροατία, η Λιθουανία και η Σερβία, χωρίς στις οποίες θα γίνουν τα τουρνουά με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες για κάθε όμιλο θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2019, ενώ οι αγώνες θα γίνουν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο η Ιαπωνία(διοργανώτρια) οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Ιράν, η Νιγηρία, η Αυστραλία, η Γαλλία, και η Ισπανία.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στα προολυμπιακά τουρνουά είναι: Από Αμερική οι Βραζιλία, Καναδάς, Δομηνικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα,από Ευρώπη οι Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία και Τουρκία από Αφρική οι Ανγκόλα, Σενεγάλη, Τυνησία, από Αμερική από Ασία οι Κίνα, Κορέα, Νέα Ζηλανδία. Από τις 24 ομάδες θα προκύψουν μόλις τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς.H Εθνική μας θα τεθεί επικεφαλής ομίλου, καθώς βρίσκεται στην πρώτη 7άδα της ειδικής βαθμολογίας (ranking) της FIBA.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιομπάσκετ