Αθλητισμός|15.11.2019 15:51

Παναθηναϊκός: Η αρνητική επίδοση στην άμυνα και η απόφαση για αλλαγές

Newsroom

Η νέα ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα Βερολίνου θα δρομολογήσει εξελίξεις στους «πράσινους». Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που η ομάδα αντιμετωπίζει από την αρχή της χρονιάς σχετίζεται με την αστάθειά της στον τομέα της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός σε 8 παιχνίδια της Euroleague απέναντι σε: Ερυθρό Αστέρα, Βιλερμπάν, Αρμάνι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Χίμκι, Εφές Αναντολού, Βαλένθια και Άλμπα έχει δεχθεί 660 πόντους, δηλαδή 82,5 π. ανά ματς, και αυτό δίχως ακόμη να έχουν έρθει παιχνίδια με ομάδες που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όπως η Μακάμπι, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα.

Χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης είναι αυτή της Άλμπα, που δέχεται 87,8 πόντους ανά ματς. Ακολουθούν Παναθηναϊκός και Χίμκι.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Άλμπα είναι πως υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας στα αποδυτήρια. Η ομάδα εμφανίσθηκε πνευματικά ανέτοιμη, δεν έβγαλε εγωισμό και προφανώς ο προπονητής δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες, γιατί η άμυνα είναι πάνω από όλα θέμα διάθεσης.

Η ήττα από τον Προμηθέα δεν συσπείρωσε, η κριτική που έγινε από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο δεν δημιούργησε κίνητρο, ώστε να δοθούν άμεσα απαντήσεις, και αυτό είναι το χειρότερο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε χαλαρός σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι κάτι που προκύπτει από τους 58 πόντους (!) που δέχθηκε σε ένα ημίχρονο.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως ο προπονητής έχασε την εμπιστοσύνη του σε αρκετές μονάδες του ρόστερ. Μπεντίλ(με μέσο όρο 5 λεπτά ανά ματς) και Μπράουν (έπαιξε όλα και όλα 12 λεπτά στην Ευρώπη) καταλαμβάνουν δυο θέσεις ξένων και είναι ουσιαστικά ανενεργοί.

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες περιπτώσεις παικτών με μικρή συμμετοχή, όμως εστιάζουμε στο θέμα των ξένων, καθώς αυτές οι επιλογές είναι κομβικές για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια απαιτητική διοργάνωση όπως η Euroleague. Είναι σαφές, πέρα από τις όποιες εξελίξεις προκύψουν στο θέμα του προπονητή, πως η ομάδα έχει ανάγκη από ενίσχυση.  

ΠαναθηναϊκόςΑργύρης ΠεδουλάκηςμπάσκετEuroleague