Αθλητισμός|16.11.2019 21:20

Project kick για το «Γ. Καραϊσκάκης»: Το σχέδιο διαγραφής οφειλών 45 εκατ. ευρώ

Newsroom

Οσμή σκανδάλου αποπνέει η επιχειρούμενη εκποίηση των αθετημένων και καταγγελμένων δανείων του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε τιμές πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία. Πληροφορίες που εκπέμπονται από διάφορες πλευρές αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες δρομολογούν σχέδιο στα πρότυπα της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova (η οποία αναμένεται να περιέλθει στον έλεγχο του Βαγγέλη Μαρινάκη, εφόσον περάσει από το κόσκινο της Επιτροπής Ανταγωνισμού).

Μάλιστα, οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν στο σχέδιο την ευρηματική κωδική ονομασία «project kick» (ή στα ελληνικά «σχέδιο κλωτσιά») για να κλείσουν την εκκρεμότητα με την ιστορική έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Το «μοντέλο Nova» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με οικονομικούς αναλυτές να χαρακτηρίζουν υπερβολικά υψηλό το μέγεθος του κουρέματος που φέρονται να αποδέχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες για να κλείσει η συμφωνία πώλησης με τον Ελληνα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Κάτι ανάλογο λέγεται πως επιχειρείται και με τα δάνεια της Καραϊσκάκης ΑΕ (της εταιρείας που ανέλαβε την ανακατασκευή και την εκμετάλλευση του πειραϊκού γηπέδου το 2003), προκαλώντας και πάλι την αντίδραση των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων της αγοράς. «Θα πρόκειται», όπως λένε, «για μια εξέλιξη-πρόκληση εάν οι πιστώτριες τράπεζες αποδεχθούν και στην περίπτωση της Καραϊσκάκης ΑΕ ένα μεγάλο κούρεμα».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ την Κυριακή (17/11) με το «Έθνος της Κυριακής».

Διαβάστε, επίσης

Απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Δούκας: «Οι σκηνοθετημένες παραστάσεις του Ολυμπιακού...»

Αμεση ανταπόκριση Αυγενάκη: Κάλεσε σε συνάντηση την ΠΑΕ Ολυμπιακός

ΟλυμπιακόςΒαγγέλης Μαρινάκης