Αθλητισμός|17.11.2019 00:41

Τσιτσιπάς: Ο Ντομινίκ Τιμ αντίπαλος του στον τελικό του ATP Finals

Newsroom

Σαράντα ημέρες μετά την συνάντηση τους στον τελικό του τουρνουά ATP στο Πεκίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντομινίκ Τιμ δίνουν και πάλι ραντεβού στον τελικό του ΑΤP Finals που θα γίνει στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής (17/11, 20.00).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και αντίπαλος του θα είναι ο σπουδαίος Τιμ ο οποίος απόψε έκανε πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-5, 6-3.

T

Είναι σε καλή κατάσταση

Στο 1ο σετ ο Τιμ έκανε μπρέικ στο 12ο γκέιμ και έκανε το 7-5, ενώ στο 2ο σετ έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ και καθάρισε τον αγώνα. Ο Ζβέρεφ δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Τιμ που δείχνει να βρίσκεται και αυτός - όπως και ο Τσιτσιπάς - στην καλύτερη κατάσταση του.

Ο Ζβέρεφ ήταν ο κάτοχος του περσινού τίτλου και δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Πρωτάρηδες σε τελικό ATP Finals

Tόσο ο Τιμ (Νο4) όσο και ο Τσιτσιπάς (Νο6) φτάνουν για πρώτη φορά στον τελικό του ATP Finals και δηλώνουν αποφασισμένοι για τη μεγάλη αναμέτρηση που θα τους χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο αλλά και τη χρυσή βίβλο που θα τους περάσει για πάντα στην ιστορία.

T

Δύναμη από την ελληνική εξέδρα

Εχοντας στο πλευρό του εκατοντάδες Έλληνες που αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμα μέρα στο Λονδίνο μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν και ο Τιμ προηγείται στις νίκες με 3-2. Το 2019 αναμετρήθηκαν μία φορά και αυτή πάλι σε τελικό, στις 6 Οκτωβρίου στο Πεκίνο όπου ο Τιμ επικράτησε 2-1 σετ.

ΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΝτομινίκ ΤιμATP Finals