Αθλητισμός|17.11.2019 19:32

Προσφυγή στο ΣτΕ η πρώτη κίνηση Βασιλακόπουλου κατά του νόμου Αυγενάκη

Newsroom

Ο νέος αθλητικός νόμος που έφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπερψηφίστηκε την Παρασκευή (15/11) δημιουργώντας νέα δεδομένα στις αθλητικές ομοσπονδίες. Το όριο ηλικίας των 71 ετών τέθηκε ουσιαστικά ως μέρος μια φωτογραφικής διάταξης για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η βασική κίνηση, στην οποία προσανατολίζονται οι άνθρωποι της τωρινής ηγεσίας της ΕΟΚ είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να μην τεθεί εν τέλει σε ισχύ.

Ωστόσο, οι διοικούντες την ΕΟΚ δεν σκοπεύουν να παραδώσουν εύκολα τα όπλα ακόμη κι αν η προσφυγή τους αποδειχθεί ατελέσφορη. Ουσιαστικά, πρόθεσή τους είναι σε κάθε περίπτωση να διατηρήσουν τον έλεγχο της ομοσπονδίας και μετά τις επόμενες εκλογές μέσω προσώπων που είναι ήδη στο Διοικητικό Συμβούλιο και προορίζονται για το... βήμα μπροστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με τα νέα δεδομένα, είναι εφικτό να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και άνθρωποι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία σχέση και ανάμειξη με την Ομοσπονδία. Αυτό, επί της ουσίας, θα αφαιρέσει από τις εκλογές τον διαδικαστικό χαρακτήρα που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με μία πλευρά να παίζει χωρίς αντίπαλο και να βγαίνει νικήτρια.

Είναι δεδομένο πως, όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ που κατέχουν τώρα τα ηνία έχουν χτίσει έναν ισχυρό πυρήνα ψηφοφόρων ακόμη κι αν δεν υπήρχε πραγματικό αντίπαλο δέος. Αυτό σημαίνει ότι δύνανται να δημιουργήσουν ένα νέο εκλογικό σχήμα, απαρτιζόμενο από τέτοιους ανθρώπους που έχουν ήδη ρόλο και λόγο στα πράγματα, το οποίο θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη συσπείρωση ακόμη και αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει εμφανή παρουσία εντός αυτού και δυνατότητα εκλογής.

Όπως είναι κατανοητό, οι άνθρωποι της ΕΟΚ έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση και η προσφυγή στο ΣτΕ δεν θα είναι η πρώτη και τελευταία τους ενέργεια μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.

Πηγή: sdna.gr

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΕΟΚαθλητικός νόμοςΓιώργος ΒασιλακόπουλοςΛευτέρης Αυγενάκης