Αθλητισμός|18.11.2019 14:34

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η αγωνία, ο νικητήριος πόντος, η συγκίνηση και η αποθέωση (vids)

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταπληκτικός στο ATP Finals, όπου αγωνίζονται οι κορυφαίοι τενίστες της σεζόν. Κι εκεί, όπου έδωσαν το «παρών» ο Φέντερερ, ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς, θρύλοι του τένις, αλλά και η ανερχόμενη νέα γενιά Τιμ, Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας θριάμβευσε.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε σε ένα συγκλονιστικό τελικό τον Αυστριακό Τιμ και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του. Έκλεισε με ονειρεμένο τρόπο μια εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη σεζόν...

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν μοναδικές, με τον Στέφανο να γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την Ο2 Arena στο Λονδίνο και κυρίως από τους Ελληνας fans, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να τον υποστηρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα

Ο Στέφανος, εκτός από την αγωνιστική, τίναξε και την οικονομική μπάνκα στον αέρα καθώς θα προσθέσει στον λογαριασμό του του 1,27 εκατ. ευρώ. Ωστόσο έχασε άλλα τόσα διότι δεν πήρε την κούπα αήττητος λόγω της ήττας από τον Ναδάλ.

Φανερά συγκινημένος από την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τίτλου στην καριέρα του απέναντι στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, ο Τσιτσιπάς δεν σταμάτησε να πανηγυρίζει, να υπογράφει αυτόγραφα, να δίνει συνεντεύξεις στα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και φυσικά να κρατά την ελληνική σημαία με περηφάνια.

Η συγκίνησή του ήταν μεγάλη, όπως βεβαίως και των γονιών του, οι οποίοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν. Κι ο ίδιος έδειχνε φανερά συγκινημένος.

Δείτε τα highlights της νίκης του Τσιτσιπά

Δείτε την απονομή και τις δηλώσεις του

Η επικράτηση του Τσιτσιπά πανηγυρίστηκε έντονα και στην Ελλάδα. Ο αθλητικός, πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος έσπευσε να συγχαρεί τον Στέφανο, κυρίως μέσω των social media. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στείλουν συγχαρητήρια. Αλλωστε ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε τον ημιτελικό απέναντι στον Φέντερερ.

Με τον θρίαμβο του Τσιτσιπά πανηγύρισε και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία ήταν ακόμη πιο εκδηλωτική στο ποστάρισμά της στο instagram.

Δείτε τις δηλώσεις του Τσιτσιπά μετά τον θρίαμβο

ATP FinalsΝτομινίκ ΤιμΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις