Αθλητισμός|19.11.2019 10:30

Δοκιμασίες σε Κάουνας και Μόναχο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό-Το πρόγραμμα

Newsroom

Με εκτός έδρας αναμετρήσεις ξεκινάει η 2η «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι δυο ομάδες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δύσκολα  back to back παιχνίδια δυο αγωνιστικών σε διάστημα 3 ημερών.

Αναλυτικότερα, ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στην παράταση, καλείται να διεκδικήσει την 5η νίκη του στην διοργάνωση στην Λιθουανία (στις 19.30, Novasports2)απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού -μετά την λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη-  θα βρίσκεται ο Γιώργος Βόβορας: «Έχουμε χάσει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες. Η εικόνα μας αλλά και η βαθμολογία μας, θα ήταν εντελώς διαφορετική αν είχαμε πάρει τα ματς που χάσαμε στον πόντο. Στην έδρα της Ζάλγκιρις πρέπει να είσαι για 40 λεπτά απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός και κατέληξε λέγοντας: «Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο που έχει φτιάξει, τότε θεωρώ πως μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη Έχουμε κάνει ήττες εκτός προγράμματος και πρέπει να πετύχουμε μεγάλες νίκες σε δύσκολες έδρες».

Η Ζαλγκίρις έχει ρεκόρ 3-5 στην διοργάνωση και προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες από Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό.

Στο Μόναχο ο Ολυμπιακός

Με στόχο την 2η συνεχόμενη νίκη στην διοργάνωση, μετά την επικράτηση επί της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει(στις 21.30 ,Novasports1)στο Μόναχο την Μπάγερν. «Η Μπάγερν είναι μια συγκροτημένη ομάδα. Παίζει σκληρό μπάσκετ, physical. Ίσως να παίζουν απλά, όμως, ο κάθε παίκτης γνωρίζει καλά τον ρόλο του. Συχνά προσπαθούν να περάσουν τη μπάλα στην ρακέτα στον Μονρό. Έχουν το μέγεθος, αλλά έχουν και καλούς σουτέρ, όπως είναι ο Κόπονεν. Επίσης, οι Λο και Λούσιτς είναι πολύ σημαντικοί παίκτες», δήλωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Η Μπάγερν «καίγεται» για την νίκη καθώς προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Μπασκόνια, Φενέρ και Βαλένθια. Λίγες ημέρες πριν πάντως επικράτησε της Μπαϊρόιτ με 91-79 για το γερμανικό πρωτάθλημα.

«Η εμπειρία των Σπανούλη και Πρίντεζη είναι απίστευτη και έχουν γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Επίσης,  έχουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σέντερ μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός παίζει εξαιρετική άμυνα βγάζοντας μεγάλη ενέργεια. Δυστυχώς, εμείς έχουμε ακόμη κάποιες απουσίες παικτών, αλλά ελπίζω ότι με την βοήθεια του κόσμου μας θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς» , δήλωσε ο τεχνικός της Μπάγερν Ντέγιαν Ράντονιτς.  

Euroleague (9η αγωνιστική)

Το πρόγραμμα

Τρίτη 19/11

19:30 Ζάλγκιρις Κάουνας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Novasports2HD

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Ερυθρός Αστέρας, Novasports5HD

21:30 Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός, Novasports1HD

21:45 Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Fox Τελ Αβιβ, Novasports3H

21:45 Βιλερμπάν – Αναντόλου Εφές, Novasports4HD

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι, Novasports2HD

22.00 Βαλένθια – Ζενίτ, Novasports4HD(σε μαγνητοσκόπηση στις 00:15)

 Τετάρτη 20 /11

22:00 Μπαρτσελόνα – Φενερμπαχτσέ, Novasports1HD

22:00 Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Novasports2HD.

Μπάγερν ΜονάχουΖαλγκίριςΟλυμπιακόςμπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleague