Αθλητισμός|20.11.2019 00:09

Σέρχιο Κόκε: Από ηγέτης στο χορτάρι εγκέφαλος σε ναρκωτικά και εκβιασμούς

Newsroom

Ο Σέρχιο Κόκε, ένας από τους πιο αγαπητούς ξένους παίκτες στην ιστορία του Άρη, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες από την ισπανική δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 36χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής συνελήφθη σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε ΣεβίλληΜάλαγα και Γρανάδα, που εξάρθρωσε κύκλωμα κακοποιών. Η ισπανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 ατόμων και πληροφορίες αναφέρουν πως η θέση του Κόκε στο συγκεκριμένο κύκλωμα είναι ηγετική, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται κι ο αδελφός του.

Αναλυτικότερα, η συντονισμένη επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας (με την ονομασία Maskoke) ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης (19/11) με έφοδο σε σπίτια, μαγαζιά και αποθηκευτικούς χώρους. Τα ευρήματα από την επιχείρηση ήταν σημαντικά καθώς κατασχέθηκε ένας τόνος χασίς, όπλα και άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Για την ολοκλήρωση των ερευνών χρησιμοποιήθηκαν σε τρεις πόλεις της Ισπανίας (Σεβίλλη, Μάλαγα και Γρανάδα) , συνολικά 150 αστυνομικοί ενώ αύριο είναι πιθανό να γίνουν ανακοινώσεις από την Αστυνομία καθώς υπάρχουν υποψίες πως το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε συμμετοχή και σε εκβιασμούς. Όσο για τον Κόκε, η σύλληψη του έγινε στο σπίτι του στην Εστεπόνα. 

Η καριέρα του ταλαντούχου επιθετικού από την Μάλαγα

Ο Σέρχιο Κοντρερας Παρντο όπως είναι το πλήρες όνομα του Κόκε, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1983 στην Μάλαγα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Μάλαγα και την σεζόν 2002-03 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα κάνοντας το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ακολούθησαν συνεργασίες με την Μαρσείγ, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι που το 2006 θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

Ταίριαξε σχεδόν αμέσως στην «χημεία» της ομάδας αρχίζοντας να ξεδιπλώνει τις επιθετικές του αρετές. Είναι η εποχή που οι «κίτρινοι» αναπτύσσουν ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αφήνοντας πίσω τον «εφιάλτη» της Β΄ Εθνικής. Την διετία 2006-08 ο Κόκε είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη. Η ιαχή «Κόκε , Κόκε…» και το κλασικό «είναι τρελός ο Ισπανός» από τους οπαδούς των «κιτρίνων» ακούγεται σε κάθε παιχνίδι , ο Σέρχιο μπαίνει στις καρδιές των φιλάθλων, οι οποίοι μάλιστα απαιτούν επιτακτικά επέκταση του συμβολαίου του.

Τον Ιούλιο του 2008 του προσφέρθηκε 5αετές συμβόλαιο με τον Κόκε να δηλώνει πως «θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη». Λαμβάνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, θεωρείται πλέον «σημαία» της ομάδας όμως όλα τα ωραία κάποτε… τελειώνουν κι από το 2009 αρχίζει η πτώση.

Η επόμενη σεζόν δεν θα είναι εξίσου παραγωγική για τον ίδιο, κάποιοι τραυματισμοί θα επηρεάσουν την απόδοση του την στιγμή που οι διοικούντες δείχνουν αδυναμία να εξοφλήσουν το μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας , συμβόλαιο του. Ο Κόκε όμως αρχίζει να …αλλάζει. Δεν προσέχει το σώμα του, βάζει κιλά, γίνεται στόχος σχολίων για κακή εξωγηπεδική ζωή

Το 2009 έρχεται σε ρήξη με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Λάμπρο Σκόρδα ο οποίος και εκφράζει την άποψη πως η συνεργασία μαζί του θα πρέπει να διακοπεί. Ο Κόκε δηλώνει πως θα συνεχίσει στον Άρη μόνο εάν αποχωρήσει ο Σκόρδας όπως και τελικά συνέβη.

Παρά τις μέτριες εμφανίσεις του την επόμενη διετία είναι ο παίκτης που βάζει την υπογραφή του στην ιστορική νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο στο Europa League την σεζόν 2010-11 πετυχαίνοντας τα δυο από τα τρία γκολ της ομάδας του (3-2).

Τον Απρίλιο του 2011, περίπου πέντε χρόνια μετά την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη ο Κόκε «χωρίζει» με τον Άρη. Επόμενος του προορισμός είναι οι ΗΠΑ και η Χιούστον Ντάιναμο όπου δεν θα μείνει για πολύ. Θα επιστρέψει στην Ευρώπη για την Ράγιο Βαγιεκάνο και θα ακολουθήσουν συνεργασίες με τη Μπακού,τη Ρέγκενσμπουργκ,και την Μπλούμιγκ.

Το 2015 στη δύση της καριέρας του επέστρεψε στον αγαπημένο του Άρη για να βοηθήσει την ομάδα που τότε έπαιζε στην Γ΄ Εθνική. Η αγωνιστική παρουσία περνάει απαρατήρητη και τον Ιούλιο του 2016 τραβάει για άλλες.. πολιτείες. Η χάρη του θα  φτάσει μέχρι την… Ινδία όπου θα παίξει για λογαριασμό της Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε εννιά διαφορετικά πρωταθλήματα(επίσης έπαιξε σε Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Βολιβία) και τρεις διαφορετικές ηπείρους, έχει σκοράρει όπου κι αν έχει παίξει! Το 2017 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

ΑρηςποδόσφαιροΙσπανίαΣέρχιο Κόκεναρκωτικά