Αθλητισμός|20.11.2019 00:07

Αναγεννημένος ο Παναθηναϊκός - «Άλωσε» το Κάουνας και επέστρεψε στις νίκες

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός δεν καταθέτει τα όπλα, δεν τα παρατάει, δεν θέλει να συμβιβαστεί με τη μετριότητα αλλά δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει την μοίρα του.

Μετά από δυο δυνατές «σφαλιάρες» σε Ελλάδα (Προμηθέας) και Euroleague (ήττα από Άλμπα στο ΟΑΚΑ) οι «πράσινοι» αντέδρασαν. Και το έκαναν σε μια δύσκολη έδρα, στην «καυτή» και κατάμεστη από 15.000 φιλάθλους «Zalgirio Arena» απέναντι στην Ζαλγκίρις την οποία κέρδισαν με 86-85.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση που είχε για κορυφαίους τον Νικ Καλάθη ο οποίος τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 12 ασίστ. Πολύ καλός ήταν ο Ντεσόν Τόμας (13π.) ο Παπαπέτρου (12π.) ενώ ο Παπαγιάννης έδωσε μάχες στην άμυνα, πέτυχε 8 πόντους και πρόσφερε θέαμα με δυο εντυπωσιακά καρφώματα. Η ευστοχία του Ράις στις βολές και το καθαρό μυαλό του Φριντέτ (11π.) στο τέλος αποδείχθηκαν εξίσου σημαντικά στοιχεία για τη νίκη.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανώς βελτιωμένη όχι τόσο γιατί πρόσθεσε νέα πράγματα στο παιχνίδι του αλλά γιατί το σύνολο των παικτών ανταποκρίθηκε παίζοντας με μεγάλη συγκέντρωση αλλά και διάθεση για το θετικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια το στοιχείο που έκανε την διαφορά στο Κάουνας για τον Παναθηναϊκό είχε να κάνει με το γεγονός πως το μάτι των περισσότερων παικτών γυάλιζε.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε σοβαρός, ώριμος αλλά και πολύ καλά διαβασμένος απέναντι στην Ζαλγκίρις με το τεχνικό τιμ της ομάδας να δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε  δύσκολη κατάσταση.

Οι «πράσινοι» σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια έδειξαν συνέπεια στην άμυνα και προσήλωση στο πλάνο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με τον Καλάθη να αναλαμβάνει δράση σε δημιουργία και εκτέλεση ο Παναθηναϊκός άρχισε να χτίζει μια διαφορά. Ο Γιασικεβίτσιους προσπάθησε να κουράσει τον Καλάθη πιέζοντας τον διαρκώς με νταμπλ τιμ , χωρίς να πετύχει τον στόχο του. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ τους μια διαφορά 8 πόντων (33-41).

Στο τρίτο δεκάλεπτο με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 46-61 . Ήταν η στιγμή που οι «πράσινοι» ίσως πίστεψαν πως είχαν βάλει οριστικά και αμετάκλητα το νερό στο …αυλάκι. Έκαναν λάθος καθώς η Ζαλγκίρις «τιμώρησε» μια μικρή χαλαρότητα στην άμυνα, μειώνοντας σε 71-76 με τρίποντο του Λεντέι δυο λεπτά πριν από το τέλος. Παπαγιάννης, Ράις και Φριντέτ αποδείχθηκαν ψύχραιμοι, τελείωσαν φάσεις  που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας η οποία χάθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι διαιτητές έδωσαν ένα αδιανόητο φάουλ μόλις 2 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος σε προσπάθεια του Μιλάγκνις μετά από εύστοχο τρίποντο, η Ζαλγκίρις μείωσε σε 85-86 όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε έστω και με περιπετειώδη τρόπο στη νίκη που τόσο είχε ανάγκη.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γουόκαπ 6 (2 ), Λεκαβίτσιους 14 (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ), Χέιζ 2 , Γιανκούνας 5, Μιλάκνις 11 (2), Γιοκουμπάιτις, ΛεΝτέι 15 (1), Λαντέιλ 12 (4), Γκριγκόνις 9 (1), Ουλανόβας 11 .

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 13 (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ράις 7 (1), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 12 (2), Παππάς 5, Βουγιούκας 1, Τζόνσον 2, Φρεντέτ 11 (3), Καλάθης 19 (2/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γουάιλι 4, Μήτογλου, Μπεντίλ 4 .

ΖαλγκίριςμπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleague