Αθλητισμός|20.11.2019 00:03

«Μπλακ άουτ» στο Μόναχο - Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός με την Μπάγερν

Newsroom

Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό που αν και έφτασε στη βρύση δεν κατάφερε να πιει… νερό. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν πολύ καλή εικόνα στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν και παρότι προηγήθηκαν στην τελευταία περίοδο με διαφορά 12 πόντων (55-67), στο τέλος υπέστησαν μια «κρύα» ήττα με  85-82.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας του στα τελευταία πέντε λεπτά, δεν είχε λύσεις ούτε μακριά, ούτε κοντά στο καλάθι και κάπως έτσι πήγε στράφι μια συγκινητική προσπάθεια 32-33 περίπου λεπτών.

Καταπληκτικό παιχνίδι για την ομάδα των «ερυθρολεύκων» έκανε ο Μπόλντγουιν που μέχρι πρότινος θεωρείτο υποψήφιος προς αποχώρηση, όμως στο Μόναχο μεταμορφώθηκε φορτώνοντας με 19 πόντους το καλάθι της Μπάγερν!

Ο Τσέρι σε ένα ακόμη παιχνίδι βρέθηκε εκτός αποστολής ενώ ο Κεμζούρα δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Ολυμπιακός παρότι ανταποκρίθηκε αμυντικά και επιθετικά απέναντι στην Μπάγερν προδόθηκε από κάποια «φτηνά» , επιπόλαια λάθη των παικτών του (συνολικά 10) στο πρώτο ημίχρονο που του στέρησαν την δυνατότητα να πάρει από νωρίς μια καλή διαφορά.

Ένα σχήμα με πέντε αμερικανούς (Ρότσεστι, Ριντ, Πολ, Μπόλντγουιν και Ρούμπιτ) έδωσε στον Ολυμπιακό έξτρα ώθηση προσφέροντας την δυνατότητα στους Σπανούλη , Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου να πάρουν σημαντικές ανάσες δίχως η ομάδα να υστερήσει σε κάποιο τομέα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο έτρεξαν ένα επιμέρους 8-17, πέρασαν μπροστά με 41-44, ενώ στα επόμενα λεπτά διατήρησαν την προσπάθεια τους στα ίδια επίπεδα ανεβάζοντας την διαφορά στο +11 (50-61). Τα στοιχεία που πρόσφεραν αυτό το πλεονέκτημα στην ομάδα του Κεμζούρα είχαν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Αμυντικά η εξουδετέρωση του Μονρό μετά την καλή εμφάνιση του Αμερικανού στο πρώτο 15λεπτο επίσης βοήθησε τον Ολυμπιακό να ελέγξει το παιχνίδι. Κι ενώ το 55-67 έδειχνε ικανό να δώσει στην ομάδα του Πειραιά την απαραίτητη ψυχολογία στο τέλος επήλθε ένα απίστευτο «μπλακ άουτ» γιατί δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και γιατί φορτώθηκε πολύ νωρίς με φάουλ που έστελναν την Μπάγερν διαρκώς σε βολές. Ο Λο με οχτώ συνεχόμενους πόντους μετά το 36' έδωσε την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό.

Οι Γερμανοί επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα κόντρα σε Μπασκόνια, Φενέρ και Βαλένθια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 43-44, 55-63, 85-82

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Ράντονιτς): Κινγκ, Κόπονεν, Μονρό 15 , Λούτσιτς 13 (1), Λο 19 (4/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Τσίπσερ 13 , Νέλσον, Φλακαντόρι 2, Μπαρτέλ 18 (1), Λεσόρ 5, Ραντόσεβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Ρότσεστι 9 (1), Μπάλντγουιν 19 (6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα,  2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πολ 3 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 6 , Μιλουτίνοβ 14 , Πρίντεζης 12 , Παπανικολάου 10 (1), Ρούμπιτ 7 , Ριντ 2

μπάσκετEuroleagueΜπάγερν ΜονάχουΟλυμπιακός