Αθλητισμός|20.11.2019 21:34

Σε δημοπρασία χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του Τζέσε Όουενς από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936

Newsroom

Σε δημοπρασία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, έχει τεθεί ένα από τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε ο Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν το 1936 στο Βερολίνο.

Τα χρυσά μετάλλια που απονεμήθηκαν στον Τζέσε Όουενς για τους θριάμβους του στα 100 μ., τα 200 μ., στο άλμα εις μήκος και στη σκυταλοδρομία 4Χ100, είχαν αποτελέσει μια γροθιά στο στομάχι του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας και τον Αδόλφο Χίτλερ που είχε αποχωρήσει πριν από τις απονομές των μεταλλίων στον Όουενς.

Ενα εκ των μεταλλίων του Τζέσε Όουενς (AP Photo/Raquel Dillon)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μετάλλιο του Όουενς βγαίνει σε δημοπρασία, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ποσό που θα φτάσει ο πλειοδότης. Το 2013, τα δυο μετάλλιο είχαν ξεπεράσει το 1 εκ. Ευρώ το καθένα. Μάλιστα, το ποσό των 1.324.488 ευρώ που είχε δοθεί για ένα εξ' αυτών είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για ολυμπιακό αναμνηστικό, σε δημοπρασία.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για ποιο από τα αγωνίσματα αντιστοιχεί το κάθε μετάλλιο, είτε από αυτά που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, είναι από αυτό θα βγει σε αυτή τη δημοπρασία.

δημοπρασίαΤζέσε Όουενς