Συνέδριο για τους στημένους αγώνες στη Θεσσαλονίκη
NewsroomΣυνέδριο για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Συνθήκη Μακολέν (Macolin). Διανοητική ιδιοκτησία, αθλητικό, εμπορικό, ποινικό και αστικό δίκαιο/Macolin Convention. IP, Sports and Commerce», που διοργανώνου η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο.
Ανάμεσα στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο Managing Director of Integrity & Regulatory της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλος, η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που υπήρξε κατηγορούμενος στην υπόθεση «Κοριόπολις» και αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό και το στέλεχος της Ιντερπόλ, Πάμπλο Μεντίας Σάλαζαρ.
Στο συνέδριο επρόκειτο να μιλήσει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ακύρωσε τη συμμετοχή του.
Στο διαμορφωμένο επιστημονικό πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου και δη στο δεύτερο πάνελ, περιλαμβάνονται θέματα όπως:
Διαφθορά, παράνομο Στοίχημα και Χειραγώγηση Αγώνων,
Match Fixing: Οι σημαντικότερες υποθέσεις και αποφάσεις σε Διεθνές Επίπεδο
Οι στημένοι αγώνες ως αθέμιτος ανταγωνισμός
Διαφθορά στον αθλητισμό και χειραγώγηση αγώνων: στρατηγικές αποτροπής
Τα εμπορικά σήματα και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζονται από ένα χειραγωγημένο παιχνίδι. Υπολογισμός της εμπορικής αξίας και του δημιουργούμενου χάσματος
Το αδίκημα της δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στη θεωρία και στη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων
- «244 παιδιά στην τάξη, 2.100 στα χαρτιά»: Η μυστική παρακολούθηση που ξεσκέπασε το μεγάλο κόλπο στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής
- Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»
- «Με απήγαγε η μητέρα μου για 6 χρόνια»: Η καταναγκαστική εργασία, η αίρεση και η συγχώρεση
- Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη