Αθλητισμός|22.11.2019 23:43

Σύλλογος μεγάλος… στο Μόναχο-Τρομερός Παναθηναϊκός και νίκη επί της Μπάγερν

Newsroom

Το εγχείρημα πέτυχε. Το …«ηλεκτροσόκ»  που ήθελε να προκαλέσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας  λειτούργησε.

Από το πατατράκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο από τον Προμηθέα και την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα οι «πράσινοι» έφτασαν να κερδίζουν δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε κατάμεστες έδρες. Τα χαμόγελα επέστρεψαν και λογικά τα καλύτερα… έρχονται για τον «εξάστερο» που δείχνει αποφασισμένος να αφήσει πίσω του το νωθρό φετινό ξεκίνημα , να πάρει την μοίρα στα χέρια του και να διεκδικήσει στόχους και διακρίσεις.

Ο Παναθηναϊκός μετά την επιτυχία κόντρα στην Ζαλγκίρις πανηγύρισε το 6ο  θετικό του αποτέλεσμα στην Γερμανία απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο με 87-75.

Καθοριστικό στην δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας επιτυχία του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε το «μαγικό» 3ο 10άλεπτο στο οποίο οι «πράσινοι» κατάφεραν να «αιχμαλωτίσουν» την Μπάγερν τρέχοντας ένα επί μέρους 0-20 (!).

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα (που ως υπηρεσιακός τα πήγε κατά γενική ομολογία περίφημα), τελείωσε το παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας 46% στα τρίποντα(12/26) , είχε επίσης συνολικά 13/13 βολές, 30 ριμπάουντ και 21 ασίστ. 

Καταπληκτικό ματς έκανε ο Ντίνος Μήτογλου (με 11π. και 6 ριμπάουντ). Επίσης ξεχώρισαν οι: Τάιρις Ράις (13π. και 5 ασίστ), Ντεσόν Τόμας (14π.) ενώ μεγάλη διάθεση στην άμυνα έδειξε ο Μπεν Μπέντιλ.

Το πρώτο 10άλεπτο χαρακτηρίστηκε από την αδυναμία του Παναθηναϊκού στην θέση «5». Η Μπάγερν κέρδισε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ, ο Μονρό έβαζε καλάθι με κάθε τρόπο, με τους γηπεδούχους να μετατρέπουν σε αιφνιδιασμό κάθε λάθος του Παναθηναϊκού. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 24-16 όμως σταδιακά αυτό το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Η είσοδος του Μήτογλου και του Μπέντιλ έδωσε στην λύσεις στην άμυνα κοντά στο καλάθι(εκεί όπου είχε άλλωστε διαπιστωθεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα).  Τόμας και Ράις πέτυχαν καθοριστικούς πόντους, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επι μέρους 11-20 στην β΄ περίοδο με το ημίχρονο να τελειώνει με 35-36.

Ο Γιώργος Βόβορας δικαίως εμπιστεύθηκε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου στην 5άδα ξανά τους Μήτογλου, Μπέντιλ, με τον πρώτο να βρίσκει ψυχολογία, να ξεκινάει στο β΄  ημίχρονο με 2/2 προσπάθειες και ταυτόχρονα να δίνει «μάχες» στην άμυνα. Ακολούθησε ένα τρελό επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού που συμπεριελάμβανε  μεταξύ άλλων εύστοχα τρίποντα από τους Παπαπέτρου,  Τόμας , Καλάθη κι ένα σερί 0-20(!)  με το οποίο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 39-58 στο 28΄.

Ο Γιώργος Βόβορας στην συνέχεια επιχείρησε rotation προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες του όμως αυτοί που κλήθηκαν να περάσουν στο παρκέ δεν έδειξαν να έχουν την ίδια «φλόγα» στην άμυνα. Η Μπάγερν μείωσε σε 58-67 και κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία του αγώνα. Ευστόχησε σε μακρινά σουτ, έβαλε τις βολές που κέρδισε, έδειξε ψυχραιμία, έπαιξε με αυτοπεποίθηση και έφτασε σε μια ακόμη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-16, 35-36, 53-65, 75-87.

ΜΠΑΓΕΡΝ(Ράντονιτς): Κινγκ, Κόπονεν 3 (1), Μονρό 15 , Λούτσιτς 7 (1), Λο 8 (2), Ζίπσερ 23 (2), Νέλσον 4, Φλακαντόρι, Μπαρτέλ 5 (1), Λεσόρ 8 , Ραντόσεβιτς 2, Γκραντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Βόβορας): Τόμας 14 (4), Ράις 13 (1), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 11 (3), Παππάς, Βουγιούκας, Τζόνσον 2, Φρεντέτ 10 (1), Καλάθης 12 (2), Γουάιλι 8, Μήτογλου 11 (1), Μπεντίλ 4 .

μπάσκετEuroleagueΠαναθηναϊκόςΜπάγερν Μονάχου