Αθλητισμός|23.11.2019 21:42

Super League 1:Ο Εμμανουηλίδης «ξέρανε» τον Ολυμπιακό και έδωσε βαθμό στον Πανιώνιο

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Ολυμπιακός είχε μέχρι το 88' στα χέρια του τους τρεις βαθμούς της νίκης στην έδρα του ουραγού Πανιωνίου, με το εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά στο 55'. Όμως ο Εμμανουηλίδης τον «σόκαρε» σκοράροντας για το τελικό 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόνταψαν για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ έχει νέα ευκαιρία να τον πιάσει στην κορυφή σε περίπτωση που επικρατήσει της ΑΕΛ στην Τούμπα την Κυριακή (24/11, 18.00, PAOK TV)

Για μια ακόμα φορά, ο Πέδρο Μαρτίνς έψαξε να βρει τον τρόπο να «μπολιάσει» τον βασικό του κορμό με παίκτες που δεν βλέπουν συχνά θέση στο βασικό σχήμα, με το πρώτο ημίχρονο να κυλά με ελάχιστες φάσεις για τους «ερυθρόλευκους» και τον Πανιώνιο να «στέκεται» όρθιος. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στην αναμέτρηση τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο (55') να ευστοχεί σε πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Κομίνης μετά από χέρι του Παπανικολάου σε σέντρα του Γκασπάρ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Ο Πανιώνιος έμεινε στο παιχνίδι και στο 88' ο Εμμανουλίδης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά από 5' καθυστερήσεων, με τον Βαλμπουενά να νικιέται από τον Μαλέρμπ σε εκτέλεση φάουλ, στην ουσιαστικά τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπανικολάου (80’ Εμμανουηλίδης), Κόρμπος, Οικονομίδης (87’ Γρίβας), Άρτσε, Μασούρας (52’ Καμαρά), Αραμπούλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά (90’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Ποντένσε, Σουντανί (73’ Μασούρας), Γκερέρο.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΠανιώνιοςSuper League 1Ματιέ Βαλμπουενά