Αθλητισμός|24.11.2019 20:25

Και τώρα οι δυο τους - Ο ΠΑΟΚ καθάρισε με Σβιντέρσκι και έπιασε τον Ολυμπιακό

Newsroom

Δίχως να πατήσει το... γκάζι ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα, έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για το μεγάλο στο Γ. Καραϊσκάκης την ερχόμενη Κυριακή (1/12). Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ που πέτυχε ο Κάρολ Σβιντέρσκι στο 16' έπειτα από θαυμάσια σέντρα του αρχηγού της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα ήταν εξαιρετική στο α' ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο δημιούργησε αρκετές φάσεις, ενώ έφτασε και στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ με τον Σβιντέρσκι, το οποίο όμως λανθασμένα ακυρώθηκε. Ο Πολωνός φορ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για δεύτερη φορά στο 29ο λεπτό, όμως το γκολ του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε για ανύπαρκτο φάουλ του Λέο Μάτος, ο οποίος έδωσε με κεφαλιά την ασίστ.

Ο Βραζιλιάνος μπακ με πολύ δυνατό άλμα πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο διαιτητής Τάσης ενδεχομένως ξεγελάστηκε από τη θεαματική πτώση του αμυντικού της ΑΕΛ και ακύρωσε το τέρμα που θα έφερνε τον ΠΑΟΚ στο 2-0.

Το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ

 

Προηγουμένως, στο ξεκίνημα του αγώνα (5'), οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ίνγκασον σε μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς. Όπως όμως κατέδειξε και ο τηλεοπτικός φακός, ο Ισλανδός έκανε προσπάθεια για να αποφύγει την μπάλα που χτυπά στο κολλημένο χέρι του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Τάσης δεν κλήθηκε καν να δει την φάση ξανά σε ριπλέι στο VAR, αφού υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την μη ύπαρξη παράβασης στην συγκεκριμένη φάση.

Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται η ΑΕΛ

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έριξε ταχύτητα δείχνοντας επηρεασμένος από τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Παρ' όλα αυτά δεν απειλήθηκε καθόλου από την ΑΕΛ μέχρι το τέλος του αγώνα... Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντούγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (71' Λημνιός), Ελ Καντουρί (84' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (69' Ακπομ), Μπίσεσβαρ.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Φατιόν, Μόρας, Μιλοσάβλιεβιτς (69' Μπούστος), Σετσέροβιτς (93' Μπάλας), Νούνιτς, Ασούμπρε (83' Νταουντά).

ΑΕΛΠΑΟΚSuperLeagueποδόσφαιρο