Αθλητισμός|24.11.2019 22:02

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ, έμειναν στο 1-1 ΑΕΚ και Άρης

Newsroom

Στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση που είχε γκολ, αποβολή, χρήση VAR για αρκετές περιπτώσεις και φυσικά αρκετή ένταση, ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι μέχρι τη στιγμή της αποβολής του Ιντέγε, να σκοράρουν λίγα λεπτά μετά από αυτήν, και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με πέναλτι αλλά να μη βρίσκει το δεύτερο γκολ που έψαξε με επιμονή ως το φινάλε.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αρης ήταν η ομάδα που επέβαλε εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου τα δικά της «θέλω»: με κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και αναζήτηση διαδρόμων προς την εστία του Μπαρκα, οι οποίοι και βρέθηκαν με τους Φετφατζίδη, Ιντέγε και  Γκάμα να απειλούν την «Ένωση». Οι γηπεδούχοι άκουγαν τα «καμπανάκια» όμως δεν μπορούσαν να αλλάξουν κάτι.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε, όμως διαταράχθηκε η αριθμητική ισορροπία, με τον Ιντέγε να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μάνταλο (στο 50'), φάση στην οποία ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε την κάρτα στον επιθετικό του Άρη μετά από την επικοινωνία με τον VAR, με τον τελευταίο να ζητά από τον διαιτητή να δει τη φάση στο μόνιτορ.

Η αντίδραση από τον πάγκο του Άρη ήρθε λίγα λεπτά μετά, με τον Λάρσον να παίρνει τη θέση του Φετφατζίδη στο 58', και τον Σουηδό να σκοράρει στο 64', μετά από ασίστ του Ντιγκινί.

Από τη στιγμή του γκολ του Άρη και μέσα σε διάστημα 17 λεπτών, ο Νίκος Κωστένογλου έκανε και τις τρεις αλλαγές του σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, καθώς ο Άρης είχε προηγηθεί παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα.

Στο 78' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Ευαγγέλου – μετά από video check - να υποδεικνύει την «εσχάτη των ποινών» για ανατροπή του Σιμόες από τον Ρόουζ. Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα από τον Μάνταλο στο 81', για το 1-1.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, η ΑΕΚ έψαχνε με όλες της τις δυνάμεις το γκολ της ανατροπής και ο Άρης αμυνόταν. Η Ενωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με τον Βράνιες στο 96', με τον Τσιλιγγίρη να αποκρούει.

ΑΕΚ : Μπάρκας, Μπακάκης (75 Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (66' Αλμπάνης), Σιμόες, Βέρντε, Μάνταλος, Ντέλετιτς (61' Γιακουμάκης), Ολιβέιρα.

Άρης: Τσιλιγγίρης, Ρόουζ, Μπα, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (93' Ούγκο Σόουζα), Ματίγια, Φετφατζίδης (56' Λάρσον), Γκάμα (72' Ματσίνι), Ντιγκινί, Ιντέγε.

ΑρηςSuper League 1ΑΕΚποδόσφαιρο