Αθλητισμός|25.11.2019 17:05

Τσάβι Ρόκα: «Nα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πάει εκεί που υπαγορεύει η Ιστορία»

Newsroom

Αποφασισμένος να δουλέψει με όρεξη για να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, δήλωσε ο Τσάβι Ρόκα, κατά την παρουσίαση που οργάνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «Γνωρίζω για το μεγαλείο του συλλόγου αυτού, ήξερα τον Παναθηναϊκό. Με πολλή δουλειά θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν» σχολίασε ο Καταλανός, που γαλουχήθηκε στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και ανέλαβε ήδη τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή .

«Οταν ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή μαζί μου άρχισα να βλέπω παιχνίδια της ομάδας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα με πολλές δυνατότητες. Με παίκτες νέους που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Να εστιάσουμε στο πρότζεκτ για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πάει εκεί που η ιστορία της υπαγορεύει. Να συνεχίσουμε το πρότζεκτ που υπάρχει με πολλές φιλοδοξίες. Εγώ ήρθα να προσφέρω τις γνώσεις που έχω στο ποδόσφαιρο και την εμπειρία μου. Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου».

Ο Τσάβι Ρόκα ρωτήθηκε για το πλάνο που θα ακολουθήσει: «Το θέμα είναι να μπορεί ένας νέος ξεκινώντας από την Ακαδημία να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Στόχος μου είναι να δώσω στα παιδιά όσα χρειάζονται για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Στόχος μου επίσης είναι να φέρω νέους παίκτες που θα βοηθήσουν. Αν νομίζετε ότι θα φέρω μόνο Ισπανούς κάνετε λάθος, δεν το έκανα ούτε στην Κύπρο. Δεν πρόκειται να δημιουργήσω ισπανική αποικία. Το θέμα είναι να δούμε πως θα προωθήσουμε κάποιους παίκτες στην πρώτη ομάδα και πως θα φέρουμε κάποιους ξένους για να τους πλαισιώσουν και ουσιαστικά να τους βοηθήσουν. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πόσο θα μας πάρει να γίνουμε ξανά top club. Νομίζω ότι οι ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες τα πράγματα είναι δύσκολα για τους φιλάθλους. Καταλαβαίνουν τη δυσκολία και την αθλητική και την οικονομική. Μιλώντας με τους Αλαφούζο, Μπουτσικάρη και Κωνστάντο, γνωρίζουν καλά τι έχει συμβεί αλλά και τον τρόπο για να βρούμε μία ισορροπία. Πρέπει να κάνουμε μία διαχείριση λογική, χωρίς σπατάλες και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και τα αποτελέσματα. Η ομάδα έχει δυναμική και δυνατότητες που θα αυξάνονται και θα γίνονται όλο και περισσότερες». 

Για τα εργαλεία που θα χρειαστεί σχολίασε: «Δεν είναι ένα εργαλείο, είναι πολλά. Το θέμα είναι να δούμε πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να δω και να αναλύσω που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Να ξέρουν οι παίκτες καθημερινά ότι είναι νικητές είναι βασικό. Εγώ είμαι νικητής, γεννήθηκαν νικητής και θέλω να είμαι νικητής ακόμα και σε επιτραπέζια με την κόρη μου (γέλια)». Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη τόνισε: «Γνωρίζω τον μίστερ από την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Κύπρο. Πρέπει να σας πω ότι πάντα στο κέντρο υπάρχει ο άνθρωπος. Αν δεν είσαι καλός άνθρωπος και επαγγελματίας δεν θα καταφέρεις ποτέ να γίνεις καλός και στη δουλειά σου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας είναι να βλέπουμε μαζί τους παίκτες που θα μας αρέσουν για να αποκτηθούν. Δεν θα μπω στα δικά του χωράφια. Έχουμε μια κοινή φιλοσοφία για μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα έχει ενέργεια και πάθος. Το ποιος παίκτης θα έρθει με μεταγραφή είναι κάτι που θα συζητήσουμε μαζί και άπτεται στη συνέχεια στον τεχνικό διευθυντή να τον αποκτήσει. Είχαμε μία πρώτη επαφή με τον κύριο Δώνη και θα μιλήσω εκτενώς ξανά μαζί του γιατί εκείνος γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες του. Δεν διαθέτω κρυστάλλινη σφαίρα για να δω τι θα γίνει το 2022. Στόχος είναι να βρεθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε έναν απολογισμό για το πόσο έχουμε βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».

ποδόσφαιροΤσάβι ΡόκαSuperLeagueΠαναθηναϊκόςSuperLeague1