Αθλητισμός|25.11.2019 17:57

Μουρίνιο: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, ειδικά με αυτήν την ομάδα που έχουμε»

Newsroom

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε εντυπωσιακά στους πάγκους βάζοντας φρένο στην κατρακύλα της Τότεναμ με διπλό στην έδρα της Γουέστ Χαμ και ανυπομονεί για το πρώτο του παιχνίδι στην έδρα της νέας του ομάδας, για την αγαπημένη του διοργάνωση, το Champions League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε κέφια στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό. «Αγαπώ τόσο το Champions League, όσο αγαπώ το ίδιο το ποδόσφαιρο. Οι νίκες στα ματς του Champions League είναι αυτό που ονειρεύονται όλοι. Δεν έχουν όλοι το προνόμιο να το κατακτήσουν και είμαι χαρούμενος που το έχω κάνει. Θα πρέπει να προκριθούμε πρώτα, αυτός είναι ο στόχος μας. Δώστε μου χρόνο για να αναπτύξω τις ιδέες μου και δεν θα έχουμε πρόβλημα να παίξουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Δεν φοβόμαστε κανένα ματς του Champions League και δεν θα το κάνω ειδικά με αυτή την ομάδα που έχω στα χέρια μου. Πρέπει να περάσουμε. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πολύ μακριά από μια νέα παρουσία στον τελικό. Όταν οι ομάδες μου φτάνουν στα προημιτελικά, τότε αρχίζω και σκέφτομαι ότι έχουμε μια πιθανότητα να το επαναλάβουμε» σχολίασε και έκανε αναφορά στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

«Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω παίξει αντίπαλος με μερικές καλές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Έχουμε ιστορία ως Πορτογάλοι προπονητές στην Ελλάδα -και όχι μόνο- αναφορικά με την Εθνική ομάδα: Πεσέιρο, Φερνάντο Σάντος, όλοι πέρασαν από εκεί. Αυτήν τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν Πορτογάλους προπονητές (Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα). Τους ακολουθώ, αλλά δεν ήξερα ότι πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι, επομένως δεν τους αντιμετωπίζω με αυτή την στόχευση. Εμείς κάναμε την προεργασία μας. Σέβομαι τον Ολυμπιακό ως ομάδα και όχι για κάποιο συγκεκριμένο παίκτη -και θα ήταν καλό για αυτούς αν μιλούσα μόνο για τους Πορτογάλους παίκτες- επικεντρώνομαι σε όλη την ομάδα του. Στην Αθήνα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, δεν περιμένω ένα εύκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά. Το κάναμε για 45 λεπτά απέναντι στη Γουέστ Χαμ και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα».

Ο Μουρίνιο διέλυσε κάθε σκέψη απόκτησης του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση! Δεν θα ήταν λογικό να ασχοληθώ με τον Ζλάταν από τη στιγμή που έχω τον καλύτερο επιθετικό στην Αγγλία και είναι στο ρόστερ μας ο Χάρι Κέιν».

ποδόσφαιροΤότεναμChampions LeagueΖοσέ ΜουρίνιοΟλυμπιακός