Αθλητισμός|26.11.2019 15:02

Στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο: «Ελπίζω να μείνω για δυο χρόνια»

Newsroom

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα (26/11) το πρωί ο Ρικ Πιτίνο, προκειμένου να βρεθεί στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού, λίγους μήνες μετά το πρώτο του πέρασμα από τους «πράσινους».

Ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στο παρόν όσο και στις μελλοντικές σκέψεις που έχει για τη νέα του συνεργασία με το «τριφύλλι». Αρχικά, σημείωσε: «Νιώθω εξαιρετικά. Δεν έχω κοιμηθεί, αλλά είμαι καλά! Η ζωή παίρνει μερικές παράξενες στροφές. Είναι κάτι όμορφο και για την Εθνική αυτό που συμβαίνει. Θα δω την Μακάμπι, τον Ολυμπιακό, την ΤΣΣΚΑ, τους παίκτες μας. Θα δω τους παίκτες μας και θα δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα». Ακολούθως τόνισε:

Για τον Παναθηναϊκό: «Μιλάω με τους προπονητές. Επιθετικά κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θα γίνουμε μία τρομερή ομάδα! Το σημαντικό είναι να φροντίσουμε το "σήμερα". Θέλω να φτιάξουμε την άμυνα, να φτάσουμε στο επίπεδο της επίθεσης. Μετά θα γίνουν όμορφα πράγματα!»

Για τυχόν αλλαγές στο ρόστερ: «Δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις. Δεν τους έχω δει στην προπόνηση, αλλά η ομάδα είναι καλή και δυνατή. Είμαι κοντά σε όλους, έχουμε επαφές και είχαμε όλο αυτό το διάστημα».

Για τον Μάρκους Σμαρτ: «Πρέπει να μιλήσω στον Δημήτρη, το μπάτζετ πρέπει να πάει σε έναν παίκτη! Έχουμε  μία ομάδα τώρα, θα κυνηγήσουμε τον Μάρκους την επόμενη χρονιά!».

Για τους επόμενους αγώνες: «Θα φροντίσω για την Μπασκόνια πρώτα. Μετά έχουμε ματς για το πρωτάθλημα. Ένα παιχνίδι την φορά!».

Για τον Γιώργο Βόβορα: «Είναι πιστοί άνθρωποι, πιστοί φίλοι. Ο Γιώργος θα μπορούσε να είναι head coach. Είμαι κοντά με το σταφ, θα γνωρίσω και τους ανθρώπους. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο Δημήτρης μου δίνει κάτι πιο σημαντικό από τα λεφτά. Μου δίνει σεβασμό και έλεγχο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα στην ηλικία μου. Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύτηκε ξανά και που μου δίνει τόση αυτοπεποίθηση. Αν ήμουν 35, τα λεφτά θα ήταν σημαντικά. Τώρα, στα 67 μου, ο σεβασμός είναι η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου».

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Πήγα πίσω και είπα ότι δεν έχω δει τέτοιους φιλάθλους ξανά στη ζωή μου. Στο Μόναχο φάνηκε λες και είχαμε 10000 φιλάθλους. Το ίδιο ήταν και στο Κεντάκι. Ταξιδεύουν, υποστηρίζουν την ομάδα. Είναι ώρα να φέρουμε σπίτι κάτι σημαντικό!».

Για τη σύζυγό του και την «άδεια» που του έδωσε: «Βασικά με έπεισε. Ήταν ενθουσιασμένη για την Εθνική. Είπε κάτι πνευματώδες, μου είπε να χρησιμοποιήσω τα ταλέντα που μου έδωσε ο Θεός και ότι αυτό θα με βοηθούσε πολύ. Ελπίζω να μείνω για δύο χρόνια».

Ρικ ΠιτίνοΠαναθηναϊκόςμπάσκετ