Αθλητισμός|27.11.2019 00:32

Ημίχρονο - όνειρο, special... ανατροπή και ολική κατάρρευση για Ολυμπιακό (vids)

Newsroom

Το όνειρο κράτησε 45 λεπτά για τον Ολυμπιακό. Λίγο προτού κλείσει το ημίχρονο με την Τότεναμ οι «ερυθρόλευκοι» νικούσαν 0-2 την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Κι όλα έμοιαζαν μαγικά κι ονειρεμένα.

Μόνο που ο Μεριά έκανε μια ασύλληπτη γκέλα στο φινάλε του ημιχρόνου βάζοντας και πάλι στο παιχνίδι την Τότεναμ που με... special ανατροπή -χάρη και στις αλλαγές του «special one» Μουρίνιο- μετέτρεψε το 0-2 σε 4-2 και τον εφιάλτη σε όνειρο.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο τρομερός Ολυμπιακός του α' 45λεπτου, κατέρρευσε αγωνιστικά στο β' ημίχρονο φεύγοντας τελικά με παθητικό τεσσάρων γκολ από το Λονδίνο, χάνοντας παράλληλα και την τελευταία ελπίδα που είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Πλέον θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να συνεχίσει στο Europa League στο τελευταίο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Μολονότι πάντως η Τότεναμ είχε τη δύναμη της έδρας, τον ενθουσιασμό και τον αέρα της αλλαγής που έφερε ο Μουρίνιο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με τρομερή αυτοπεποίθηση και μεγάλη συγκέντρωση. Εριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 4' με τον Μασούρα (απέκρουσε ο Γκαζανίγκα) και χτύπησε στο... ψαχνό στο 6'.

Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με έναν κεραυνό με το αριστερό την έστειλε... συστημένη να καρφωθεί στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκαζανίγκα γράφοντας το 0-1.

Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά ο Σα της έκοψε τη φόρα αποκρούοντας εντυπωσιακά την ιδιαίτερα απειλητική κεφαλιά του Σον στο 13'.

Και ο Ολυμπιακός προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ στον Μουρίνιο και στους παίκτες τους όταν στο 19' ο Σεμέδο με κοντινή προβολή, έπειτα από εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι του Γκιλιέρμε, πέτυχε το εντυπωσιακό 0-2.

Οι Λονδρέζοι έκαναν πολύ ώρα για να συνέλθουν, αφού στη συνέχεια -αν και είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να απειλήσουν το τέρμα του Ολυμπιακού. Και όταν τελικά τα κατάφεραν αυτό συνέβη διότι ο Μεριά τους το... επέτρεψε με μια ασύλληπτη γκέλα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, σε μια θεωρητικά εύκολη συρτή σέντρα, αντί να απομακρύνει είδε την μπάλα να περνάει κάτω από το πόδι του και να καταλήγει στον αμαρκάριστο Ντέλε Αλι, ο οποίος με κοντινή προβολή μείωσε σε 1-2.

Η Τότεναμ έχοντας πάρει... δύναμη και ώθηση από το γκολ που πέτυχε στο φινάλε του ημιχρόνου, μπήκε φουριόζα στο δεύτερο 45λεπτο και νωρίς νωρίς έφερε το ματς στα ίσια με κοντινό πλασέ του Χάρι Κέιν έπειτα από ατομική ενέργεια του Μόουρα.

Εκτοτε η Τότεναμ πήρε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα κι άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό, που σταδιακά... έχανε μέτρα στο γήπεδο. Και τα «σπιρούνια» στο 73' η Τότεναμ πέτυχαν την ολική ανατροπή (3-2) με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Οριέ.

Και τέσσερα λεπτά αργότερα (77') ο Κέιν βρήκε και πάλι σε αδράνεια την προβληματική άμυνα του Ολυμπιακού γράφοντας το 4-2 με κεφαλιά.

Εχοντας πια αποδεχτεί τη μοίρα του, ο Ολυμπιακός φάνηκε να κάνει διαχείριση δυνάμεων προς το τέλος ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη Super League...

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29' Ερικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (82' Ντομπελέ), Μόουρα (61' Σισοκό), Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης (73' Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Μασούρας, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Γκερέρο).

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 15 

2. Τότεναμ 10

3. Ερυθρός Αστέρας 3

4. Ολυμπιακός 1 

Τα highlights του αγώνα

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions LeagueΤότεναμ