Αθλητισμός|28.11.2019 11:46

«Ο γιος του προέδρου του ΕΣΚΑΝ μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού»

Newsroom

Προτού καλά καλά κουρνιάσει η σκόνη από το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με την άρνηση του ΕΣΚΑΝ στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για διευρυμένο έλεγχο ντόπινγκ (πέντε παικτών από κάθε ομάδα) στο κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Δικέφαλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες, μέσω δημοσιευμάτων, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Καταρχάς, η καθυστερημένη απάντηση του ΕΣΚΑΝ στο προ δύο εβδομάδων αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εγείρει ερωτήματα, ιδίως με βάση την επιχειρηματολογία του ΕΣΚΑΝ και του προέδρου του Παναγιώτη Σκανδαλάκη, ο οποίος με επιστολή του αιτιολογεί την απόφασή του με το σκεπτικό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ ουδέποτε ικανοποιεί τέτοιου είδους αιτήματα από ομάδες σύμφωνα και με τις επιταγές της WADA. Παρ' όλα αυτά για μια τέτοια... τυπική διαδικασία χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες προκειμένου να δοθεί απάντηση.

Παράλληλα όμως, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα SDNA, τόσο την σεζόν 2018-2019 όσο και την τρέχουσα, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 70 έλεγχοι σε όλα τα αθλήματα, χωρίς κανείς από τους αθλητές να έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα, καθώς το όλο σύστημα υπολειτουργεί!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιβεβαιώθηκε και από το ΕΣΚΑΝ, ότι το κεντρικό εργαστήριο έχει κλείσει και αναζητείται εργαστήριο στο εξωτερικό για να βγάλει αποτελέσματα της δειγματοληψίας των 70 και πλέον ελέγχων που έχουν γίνει αλλά και των όσων θα γίνουν από δω και στο εξής!

Το δημοσίευμα της Metrosport

Αίσθηση όμως προκαλεί και σημερινό (28/11) δημοσίευμα της εφημερίδας Metrosport που κάνει λόγο για «Σκάνδαλο με... Σκανδαλάκη» σημειώνοντας στο πρωτοσέλιδό του ότι «ο γιος του προέδρου του ΕΣΚΑΝ (που ο Αυγενάκης διόρισε) είναι μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα το σκάνδαλο έγκειται «στην επιλογή του Παναγιώτη Σκανδαλάκη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ο γιος (από τον πρώτο του γάμο) του προέδρου του ΕΣΚΑΝ, ο Νίκος Σκανδαλάκης είναι μέλος της διοίκησης του ερασιτέχνη Ολυμπιακού». 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Κανείς δεν αμφιβάλει πως ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης είναι άριστος επιστήμονας κι επιτυχημένος γιατρός, κατάλληλος για μία μεγάλη θέση. Δεν θα έπρεπε όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης να προσμετρήσει τη βασική παράμετρο, πως ο γιος του προέδρου, είναι ψυχή τε και σώματι, ταυτισμένος με τον Ολυμπιακό; ειδικά όταν υπάρχει άρνηση για έλεγχο σε ντόπινγκ κοντρόλ;».

Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και πρώην βουλευτής

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, είναι καθηγητής χειρουργικής ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ιδρυτικόi μέλος της ΟΝΝΕΔ, είναι πρώην βουλευτής (έχει εκλεγεί επτά φορές με τη Νέα Δημοκρατία, 1989-1993 στη Β' Αθηνών, 1996-2009 στη Λακωνία, ενώ διετέλεσε και υφυπουργός Εξωτερικών από τον Μάρτιο 2004 ως τον Φεβρουάριο 2006 αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Οσον αφορά τον Νίκο Σκανδαλάκη, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού από το 2012.

Παναγιώτης ΣκανδαλάκηςντόπινγκΕΣΚΑΝΟλυμπιακόςΠΑΟΚ