Αθλητισμός|29.11.2018 22:10

Europa League: «Λύγισε» ο Ολυμπιακός στην Ισπανία - Όλα για όλα με τη Μίλαν

Newsroom

Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια τους «πράσινους» της Σεβίλλης πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανταγωνιστικοί, άγγιξαν το γκολ, αλλά τελικά ηττήθηκαν 1-0 από έναν συνολικά καλύτερο αντίπαλο. Πλέον θα ψάξουν νίκη με δύο γκολ διαφορά στο τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας με αντίπαλο τη Μίλαν που ζορίστηκε για μία ώρα, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση της Ντουντελάνζ (5-2)

Πολύ καλά διαβασμένος και σωστά οργανωμένος παρατάχθηκε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τρία κεντρικά χαφ, προκειμένου να «φρενάρει» το ρυθμό της Μπέτις στον άξονα, κάτι που έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό, παρά τα υψηλά ποσοστά κατοχής των γηπεδούχων που κατά διαστήματα πέρασαν και το 70%. Σε ρόλο κόφτη είχε τον Γκιλιέρμε με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη δίπλα του ως εσωτερικούς μέσους, με εντολή να ακολουθεί ένας από τους δύο στην επίθεση, πίσω από τον –κατ’ ανάγκη- φορ Κώστα Φορτούνη. Ήταν μια διάταξη που περισσότερο έμοιαζε με 4-1-4-1 παρά με ά με 4-3-3, με τους Ναουέλ και Ποντένσε, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στα δύο «φτερά».

Οι παίκτες του Κίκε Σετειέν μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν από το ξεκίνημα, χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 18ο λεπτό, στο οποίο ο Ρώσος ρέφερι Καράσεφ έδειξε την άσπρη βούλα για τράβηγμα του Σισέ στον Μαντί. Απόφαση που έγινε δεκτή με διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους και είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο δράστης του πέναλτι, όσο και ο Φορτούνης να παρατηρηθούν με κίτρινη κάρτα.

Ο Ζοσέ Σα, ωστόσο, με εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά του γωνία με το αριστερό χέρι όρθωσε απαγορευτικό στην εκτέλεση του Σέρχιο Λεόν, ο οποίος πήρε και το ριμπάουντ, αλλά ξανά ο Πορτογάλος κίπερ έδιωξε σωτήρια αυτή τη φορά με τα πόδια. Από εκείνο το χρονικό σημείο οι «ερυθρόλευκοι» που χθες αγωνίστηκαν με μπλε εμφανίσεις ανέβασαν στροφές, πήραν μέτρα στο γήπεδο και άγγιξαν το γκολ.

Ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 28’ έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 43’ ο Φορτούνης, ο οποίος μόνος από τη σέντρα του Ομάρ, πλάσαρε με το εξωτερικό, αλλά πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Μαντί. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα (39’), οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με σουτ του Κανάλες από το ύψος της περιοχής, στο οποίο ο Ζοσέ Σα δεν είχε απάντηση. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να έχει μια τελική περισσότερο (7-6), αλλά πίσω στο σκορ και την κατοχή μπάλας στο 62-38.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν πολύ βενζίνη στο ντεπόζιτο. Η αλλαγή του Μαρτίνς με την προσθήκη του Γκερέρο έδωσε έναν καθαρό φορ, αλλά αφαίρεσε ισχύ στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη επικίνδυνη στιγμή με το σουτ του Σανάμπρια να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ την είχε αγγίξει ο Σα. Ο Πορτογάλος κίπερ απέκρουσε σωστά και μάλιστα δύο φορές στο 89’ σε διπλή απόπειρα των γηπεδούχων. Στην τελευταία φάση οι «ερυθρόλευκοι» φλέρταραν με την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σισέ πέρασε λίγο άουτ.

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Μπάρτρα (74’ Χάβι Γκαρσία), Κανάλες, Σέρχιο Λεόν (63’ Ινούι), Σανάμπρια, Τέγιο (83’ Μπαραγάν), Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο, Μαντί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (81’ Νάτχο), Μπουχαλάκης (59’ Γκερέρο), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (71’ Βρουσάι), Φορτούνης.

ΟλυμπιακόςEuropa LeagueΜίλαν