Αθλητισμός|29.11.2019 10:06

Μπαίνουν ισχυροί συμπαίκτες του Μελισσανίδη στην «Αγια-Σοφιά»

Newsroom

Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν το προσεχές διάστημα στην «Αγια-Σοφιά», το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς αναμένεται να συμβάλουν ισχυροί συμπαίκτες του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport» στο πρότζεκτ του γηπέδου που πλέον οδεύει προς την τελική φάση του θα συμμετάσχουν νέοι συμπαίκτες-επενδυτές.

Οπως αναφέρεται στην την έκθεση της «Δικέφαλος 1924», κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου, θα προκηρυχθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, με παραίτηση δικαιώματος παλαιών μετόχων, υπέρ νέων στρατηγικών επενδυτών.

Επίσης, σημειώνεται στην Εκθεση ότι η κατασκευή του γηπέδου απαιτεί δαπάνες και κονδύλια, τα οποία η «Δικέφαλος 1924» δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή και τα οποία οι υφιστάμενοι μέτοχοί της δεν μπορούν να καλύψουν.

Επομένως το εταιρικό συμφέρον επιβάλλει να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση του γηπέδου. Μάλιστα όπως τονίζεται στην έκθεση, οι εν λόγω νέοι επενδυτές έχουν ήδη βρεθεί.

«Για τον λόγο αυτό, η Εταιρεία έχει έρθει σε επαφή και έχει διασφαλίσει ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός ενδιαφερόμενων νέων στρατηγικών επενδυτών με οικονομική επιφάνεια, υψηλό επιχειρηματικό προφίλ και ισχυρή βούληση να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της σκοπούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία κρίνεται ως ο πρoσφορότερος τρόπος χρηματοδότησης της κατασκευής του γηπέδου, έναντι άλλων πηγών, όπως ο δανεισμός» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι «η είσοδος των νέων επενδυτών με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη για το συμφέρον της εταιρείας και την υλοποίηση του ως άνω αναφερόμενου σκοπού της».

Πηγή: SDNA

Δημήτρης ΜελισσανίδηςγήπεδοΑΕΚποδόσφαιροΑγια Σοφιά ΑΕΚ