Αθλητισμός|29.11.2019 14:41

Αυγενάκης: «Υποχρέωσή μας να τους ακούμε όλους - Δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι, ούτε οφσάιντ» (vid)

Newsroom

Για αμεσότητα, ταχύτητα και ισονομία έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό, στην ερώτηση ότι ο ΕΣΚΑΝ απάντησε με δύο εβδομάδες καθυστέρηση στο αίτημα του ΠΑΟΚ για αντιντόπινγκ κοντρόλ ενώ στο αίτημα του Ολυμπιακού για συνάντηση, δεν υπήρξε… ανάλογη καθυστέρηση.

«Η επιστολή του Ολυμπιακού απευθύνονταν στον υφυπουργό. Μου είναι αδιανόητο να έχω ενημέρωση τι επιστολή φτάνει σε οποιοδήποτε οργανισμό υπάγεται σε εμένα, σε οποιοδήποτε διοικητικό συμβούλιο αθλητικού κέντρου, οπουδήποτε. Μόλις έγινε σε εμένα γνωστό, μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, υπήρξε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

Σε ελάχιστα λεπτά της ώρας και παρεμπιπτόντως η ενημέρωση έγινε μέσω του κινητού μου που ευρισκόμουν στο Παρίσι. Και όντως υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Δεν υπάρχει ζήτημα συμπεριφοράς, ούτε ανταπόκρισης. Αυτό είναι λάθος, καλλιεργείται ένα λάθος κλίμα και μία λάθος εντύπωση. Από μένα τέτοια ζητήματα δεν θα βρείτε. Υπάρχει αμεσότητα, ταχύτητα και ισονομία, κάτι το οποίο πιθανότατα κάποιοι δεν είχαν μάθει την προηγούμενη περίοδο. Όμως σήμερα είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και σε αυτό το υπουργείο δεν είναι ούτε ο Κοντονής, ούτε ο Βασιλειάδης».

«Η επιστολή του Ολυμπιακού έγινε 15 Νοέμβρη, είναι δύο εβδομάδες ακριβώς. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα» παρενέβη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο Κώστα Καραπαπά  και τη γενική διευθύντρια Λίνα Σουλούκου, εκπροσώπησαν την ομάδα του Πειραιά.

Η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές άρχισε λίγο μετά τις 10.00 και είχε διάρκεια μία ώρα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνέστησε ηρεμία ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (1/12) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. «Φροντίστε να είναι όλα ήρεμα την Κυριακή» είπε στους εκπροσώπους των «ερυθρόλευκων».

«Στόχος να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ακόμη: «Μετά από επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για συνάντηση καταθέτοντας μια σειρά από στοιχεία και περιστατικά  ήταν και παραμένει υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης να ακούσει, να αξιολογήσει και να κινηθεί ανάλογα. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον, είναι θεσμική υποχρέωσή μας και θα το κάνουμε και πολύ άμεσα.

Τώρα σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής του Ολυμπιακού. Η επιστολή κινείται σε τρεις κατευθύνσεις. Είναι βέβαιο ότι κάποια σημεία έχουν να κάνουν με αρμοδιότητες που ακουμπούν το υφυπουργείου Αθλητισμού  και κάποια άλλα σε επίπεδο FIFA και UEFA.

Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία μας με τις FIFA και UEFA είναι στενή και είναι επίσης σημαντικό και γνωστό ότι στόχος μας είναι να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά τον αθλητισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με όλους τους θεσμικούς συνομιλητές μας».

«Αφήστε με έξω από το κάδρο»

Για το timing της συνάντησης λίγο πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και για τη σχέση που του καταλογίζουν με τους «ερυθρόλευκους» είπε: «Εγώ δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι, ούτε οφσάιντ. Το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής θα κριθεί μέσα στο γήπεδο. Ήταν υποχρέωσή μου να συναντηθώ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι υποχρέωσή μου να συναντηθώ και με την πλευρά του ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια νευρικότητα αλλά από εκεί και πέρα θα παρακαλέσω ο υπουργός Αθλητισμού να μένει έξω από το κάδρο. Η δουλειά μου είναι να συνεργάζομαι με όλους».

«Καταδικαστέα η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»

Για την επίθεση στον συνεργάτη τού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Γ.Α. που είναι μέλος της Επιτροπής Καθοδήγησης, ο κ. Αυγενάκης, είπε: «Δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ από τον κύριο Χρυσοχοϊδη. Αυτά τα περιστατικά μας θλίβουν όλους. Είναι όμως, νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα, να το συνδέουμε με άλλες υποθέσεις χωρίς να ξέρουμε στοιχεία. Από εκεί και πέρα, το κάθε περιστατικό βίας είναι καταδικαστέο απ’ όπου και αν προέρχεται, από όποιον και αν γίνεται. Τελεία και παύλα. Και η βία δεν έχει απόχρωση. Ούτε κομματική, ούτε οπαδική. Η βία είναι βία και είναι καταδικαστέα.

Γι’ αυτό τον λόγο πήραμε τα άμεσα μέτρα κατά της βίας στο πρόσφατο νομοσχέδιο. Και χαιρόμαστε που ένα σημαντικό μέρος των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής, το στήριξε παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται, δεν υπάρχει καλή ή κακή βία. Ακόμη και η λεκτική βία είναι καταδικαστέα».

Πηγή: SDNA

ΟλυμπιακόςΛευτέρης Αυγενάκηςποδόσφαιρο