Αθλητισμός|29.11.2019 23:38

«Ερυθρόλευκο πάρτι» στο ΣΕΦ - Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο

Newsroom

Αναγεννημένος ,ανανεωμένος ,αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε στο ΣΕΦ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία συνέτριψε με 91-70. Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στις πέντε νίκες και θα πάνε με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας (6/12) για την 12η αγωνιστική της Euroleague στο ΟΑΚΑ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Η  νίκη και η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα αποδείχθηκε πως δεν ήταν «πυροτέχνημα». Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα έχει βελτιώσει το παιχνίδι της και κυρίως έχει βάλει αρχές στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι με την πίεση που άσκησαν «έπνιξαν» την Αρμάνι υποχρεώνοντας την στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σε ρόλο «κομπάρσου».

Ατομικά καταπληκτικό παιχνίδι έκαναν οι: Παπανικολάου(17π.) , Σπανούλης (14π.) και Μιλουτίνοφ (13π.).

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά την συγκεκριμένη εμφάνιση έπιασε κορυφή σε μια ακόμη κατηγορία της στατιστικής. Ο 38χρονος γκαρντ πέρασε στην πρώτη θέση στο ranking(σύστημα αξιολόγησης) ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Θυμίζουμε πως ο Σπανούλης είναι ήδη πρώτος στις ασιστ στην ιστορία της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός διέθετε στο πρώτο ημίχρονο δυο στοιχεία πάνω στα οποία προσπάθησε να κτίσει σταδιακά το παιχνίδι του. Το πρώτο ήταν πως είχε μεγάλη συνέπεια στο ριμπάουντ(είχε νωρίς νωρίς 7 επιθετικά), κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να εκδηλώσει περισσότερες επιθέσεις.

Το δεύτερο στοιχείο σχετίζεται με την προσπάθεια στην άμυνα, περιόρισε την δράση του Σκόλα και συνολικά υποχρέωσε την Αρμάνι σε 8 λάθη πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο. Αν δεν ήταν τόσο άστοχος από τα 6,75 μ. (ξεκίνησε με 3/13) ο Ολυμπιακός θα είχε πάει στα αποδυτήρια με τουλάχιστον διψήφια διαφορά. Αντίθετα «βολεύτηκε» με το 40-37. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους η πολύ καλή εμφάνιση του Παπανικολάου με 12 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη ενέργεια, προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα και ρυθμό, καθήλωσε την Αρμάνι επιθετικά επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Η ένταση με την οποία αγωνίζονταν στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι βοήθησε τους παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα βελτίωσε εντυπωσιακά τα ποσοστά ευστοχίας της με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +18 (71-53 στο 30΄).

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 10λεπτο μετέτρεψε σε … πάρτι το παιχνίδι βάζοντας με την όμορφη εικόνα του στην εξίσωση και τον κόσμο ο οποίος απόλαυσε μια μοναδική παράσταση απέναντι σε μια ομάδα που θεωρήθηκε φαβορί ακόμη και για το Final-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Κεμζούρα): Πάντερ 4, Ρότσεστι 3, Μπάλντγουιν 8 , Πολ 7 (2), Κόνιαρης 5 (1), Σπανούλης 14 , Τσέρι 4, Μιλουτίνοβ 13 (3/5 δίποντα, 7/9 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Βεζένκοφ 8 (2), Πρίντεζης 4 , Παπανικολάου 17 (2), Ρούμπιτ 4.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ(Μεσίνα): Ντέλα Βάλε 3, Μακ 7 (1), Μίτσοφ 11 (1), Μπιλίγκα 2, Ρολ 9 (1), Ροντρίγκεθ 14 (2), Ταρτσέφσκι 3, Νέντοβιτς 12 (1), Γουάιτ, Μπρουκς 4, Σκόλα 5 .

Αρμάνι ΜιλάνοΟλυμπιακόςμπάσκετEuroleague