Αθλητισμός|30.11.2019 10:22

Basket League: «Δυνατές μάχες» για την 9η αγωνιστική-Το πρόγραμμα

Newsroom

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό(30/11) πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League. Η αυλαία της αγωνιστικής ωστόσο θα πέσει την Κυριακή 1/12 με το παιχνίδι της Ρόδου ανάμεσα σε Κολοσσό και Παναθηναϊκό.

Στα υπόλοιπα ματς, το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα σε δυο μεγάλες δυνάμεις της Α1 όπως η ΑΕΚ και ο Προμηθέας. Η Ένωση προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και θα υποδεχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία την ομάδα της Πάτρας. Ο Προμηθέας βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Παναθηναϊκό με 6 νίκες ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται πιο πίσω με 4 νίκες και 4 ήττες.

Πολύ σημαντικό βαθμολογικά για την μάχη της σωτηρίας είναι το παιχνίδι της Κρήτης ανάμεσα σε Ρέθυμνο και Άρη που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Οι «κίτρινοι» μάλιστα πρόσφατα ενισχύθηκαν με τον αμερικανό Κεν Μπράουν που αντικατέστησε τον Γκάρι Τάλτον.

Ντέρμπι από τα παλιά στο Π. Φάληρο με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι κυανέρυθροι «καίγονται» για την νίκη (έχουν ρεκόρ 2-6) απέναντι στον φορμαρισμένο Δικέφαλο του Βορρά που προέρχεται από συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Λάρισα έχοντας στον πάγκο του τον Νίκο Παπανικολόπουλο και τον Γιάννη Καλαμπόκη μιας και παρελθόν μετά την ήττα του Περιστερίου από τον Άρη αποτελεί ο Ηλίας Ζούρος.

Τέλος, ο Ήφαιστος υποδέχεται στη Λήμνο τον Ιωνικό Ν. ενώ ο Ηρακλής αναζητά εναγωνίως την νίκη απέναντι στο Λαύριο καθώς προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Νοεμβρίου (9η αγωνιστική)

15.30 Ήφαιστος- Ιωνικός Ν.(ΕΡΤ SPORTS/ERTPlay2)

16.15 Ρέθυμνο-Άρης (EΡΤ SPORTS / ERTPlay3)

16.45 Ηρακλής-Λαύριο ( ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay4)

16.45 Περιστέρι-Λάρισα (ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay1)

17.00 ΑΕΚ-Προμηθέας (COSMOTE SPORT4HD Live)

19.00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (ΕΡΤSPORTS Live)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

15.30 Κολοσσός-Παναθηναϊκός (ΕΡΤSPORTS Live).

ΠρομηθέαςBasket LeagueΠΑΟΚΑΕΚΠανιώνιοςμπάσκετ